Echipa de polo pe apă nu va putea disputa jocurile restante din Superliga Națională – ediția 2020/21

Echipa de polo pe apă CSM Oradea nu va disputa jocurile restante din cadrul turneului 2 al Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2020/21. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că două echipe s-au opus reprogramării partidelor ce ar fi trebuit să se desfășoare în luna noiembrie 2020.

CSM Oradea nu a participat la acel eveniment după ce aproape întreg lotul de jucători și parte din staff-ul tehnic au fost diagnosticați cu COVID-19. Formația pregătită de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu ar fi trebuit să dispute șapte jocuri la acel turneu.

Clubul orădean a ajuns la un acord cu cinci dintre partenerii de întrecere, însă s-a lovit de refuzul celorlalte două grupări angrenate în competiție. Federația Română de Polo a intervenit după ce CSM Oradea a solicitat pe cale oficială programarea jocurilor restante cu adversarii care și-au dat acordul pentru disputarea acestor jocuri și a precizat că fie se joacă toate meciurile restante, fie nu se joacă niciunul.

În această situație, neavând acordul celorlalte două echipe, CSM Oradea se află în imposibilitate de a disputa jocurile din cadrul turneului 2. Prin urmare, echipa de polo pe apă a clubului orădean va juca doar meciurile din cadrul turneului 4, pe care îl găzdui la bazinul Crișul din Oradea, în perioada 21-25 aprilie.

Iată programul CSM Oradea la acest eveniment:

  • Etapa 1, miercuri (21.04), vs Rapid București
  • Etapa 2, joi (22.04), vs Crișul Oradea
  • Etapa 3, joi (22.04), vs Amefa Arad
  • Etapa 4, vineri (23.04), vs Poli Cluj-Napoca
  • Etapa 5, vineri (23.04), vs Dinamo București
  • Etapa 6, sâmbătă (24.04), vs Sportul Studențesc
  • Etapa 7, duminică (25.04), vs Steaua București

CSM Oradea va avea nevoie de un parcurs impecabil la acest turneu pentru a-și asigura locul 2 la încheierea sezonului regulat. Bihorenii au nevoie de 21 puncte din tot atâtea puse în joc pentru a urca pe treapta a 2-a a podiumului. Menționăm că dacă i-ar fi fost permis să dispute jocurile restante și ar fi înregistrat victorii pe linie, echipa pregătită de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu ar fi putut încheia sezonul regulat pe prima poziție.

Între timp, vineri (09.04), echipa de polo pe apă CSM Oradea se deplasează în Serbia, acolo unde va susține mai multe jocuri de antrenament în compania unor echipe locale.

Foto: Roby Boros