Echipa de polo pe apă s-a reunit și a demarat pregătirile pentru sezonul competițional 2022/23

Echipa de polo pe apă CSM Oradea a demarat pregătirile pentru sezonul competițional 2022/23. Reunirea a avut loc luni (25.07), la bazinul acoperit Crișul din Oradea.

Reunirea a coincis cu prima ședință de antrenament condusă de noul staff tehnic al CSM Oradea, format din Ciprian Cîmpianu – antrenor principal, respectiv Christian Sandor – antrenor asistent. Alături de cei doi a fost Cosmin Horga – fizioterapeutul echipei.

La prima ședință de pregătire au participat nouă jucători. Este vorba despre Raul Gavriș, Bogdan Remeș, Mateja Asanovic, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu, Nichita Ilisie, Darian Luncan și juniorul Ianis Soponarau.

Ceilalți au absentat motivat, ei aflându-se în prezent la dispoziția echipei naționale de seniori a României, formație care se pregătește pentru participarea la Campionatul European de polo pe apă – ediția 2022, eveniment, programat să se desfășoare la Split, în ultima parte a lunii August și prima parte a lunii Septembrie anul curent. Astfel, au absentat motivat Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Silvian Colodrovschi, Levente Vancsik și Ferenc Czenk.

Echipa de polo se va pregăti pe plan local. Sportivii CSM-ului vor îmbină antrenamentele în bazin cu cele în sala de forță. Pe parcurs, echipa va participa la stagii comune de pregătire. Lotului i se vor alătura sportivi de la echipa de juniori, antrenată de către Christian Șandor.

Pe această cale se confirmă despărțirile de Șerban Abrudan, Horațiu Ilisie, Cristi Dobre și Viktor Kováts.

CSM Oradea s-a înscris în LEN Champions League – ediția 2022/23. Demersul clubului orădean a fost completat de Federația Română de Polo, care a confirmat înscrierea echipei în următoarea stagiune la nivelul cupelor europene spre sfârșitul săptămânii trecute, atunci când a fost termenul limită pentru înscriere.

Vom reveni cu informații referitor la participarea internațională a echipei de polo, precum și cu amănunte despre noua ediție a Superligii Naționale de polo pe apă. Totodată, pe rețelele de socializare se vor difuza imagini de la reunire și prima ședință de antrenament a echipei de polo CSM Oradea.