Echipa națională de polo pe apă a încheiat participarea la turneul preolimpic de la Rotterdam

Echipa națională de polo pe apă a României a încheiat participarea la turneul preolimpic de la Rotterdam (Olanda). Echipa antrenată de Athanasios Kechagias s-a oprit în faza grupelor.

Cu un lot de jucători ce a cuprins patru componenți ai CSM Oradea, dar și o serie de jucători fie orădeni, fie trecuți pe la CSM Oradea, reprezentativa României a alternat jocurile bune cu prestațiile modeste.

Iată rezultatele înregistrate de România la turneul preolimpic:

  • vs Croația, scor 6-16 (1-5, 1-3, 2-4, 2-4)
  • vs Rusia, scor 9-9 (3-1, 1-2, 2-4, 3-2)
  • vs Germania, scor 12-7 (1-1, 4-4, 4-1, 3-1)
  • vs Olanda, scor 8-9 (1-2, 3-2, 2-2, 2-3)
  • vs Franța, scor 7-16 (2-5, 1-3, 1-5, 3-3)

România a obținut o victorie clară cu Germania, respectiv o remiză importantă cu Rusia. De asemenea, tricolorii au cedat la limită, chiar pe final, în duelul cu formația gazdă și a suferit două înfrângeri fără drept de apel în primul și ultimul meci la acest eveniment.

Lotul României la turneul preolimpic a fost alcătuit din Marius Tic, Cosmin Radu, (capitanul echipei), Alexandru-Albert Vatrai, Tudor Fulea, Victor Antipa, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu, Bogdan Remes, Robert Gergelyfi, Vlad Georgescu (foto), Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Serban Abrudan, David Bota, Ferenc Czenk.

Staff-ul tehnic al echipei naționale a României i-a cuprinde pe Athanasios Kechagias – antrenor principal, Vergos Panagiotis – antrenor secund, Alina-Maria Smaranda – doctor, Georgeta Kari – kinetoterapeut.

Astfel, visul olimpic se încheie pentru echipa de polo masculin a României.

Sportivii urmează să se întoarcă la echipele de club și se vor alătura acestora în pregătirea și abordarea următoarelor provocări, așa cum pentru cei de la CSM Oradea este turneul de Cupa României, respectiv ultimul turneu din sezonul regulat, disputarea restanțelor din Superliga Națională, respectiv abordarea playoff-ului.

Foto: FINA (Facebook)