Echipa satelit cedează după un joc echilibrat la București

CSM CSU 2 Oradea a fost învinsă pe terenul Agronomiei București, scor 61-71, într-un meci contând pentru etapa a 8-a în Liga 1 la baschet masculin – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat duminică (16.01), la Sala Agronomia din capitală.

Bihorenii au început mai bine, având inițiativa pe tabela de marcaj pe parcursul primelor minute de joc. Gazdele au reacționat cu un parțial de 14-2 prin intermediul căruia s-au desprins la 22-13 după zece minute de joc. CSM CSU 2 a echilibrat jocul.

Secvența a 2-a a consemnat avantaj permanent pentru Agronomia, dar Oradea a rămas aproape. Adrian Oprea a marcat un coș de trei puncte chiar înainte de sirenă pentru a duce formația din București la 34-28, scor consemnat la jumătatea partidei.

Repriza secundă a demarat cu două reușite din acțiune pentru vizitatori, astfel încât elevii lui Ivan Gemaljevic s-au apropiat la un singur puncte. Oradea a irosit șansa de a veni la conducere, Agronomia profitând pentru a se desprinde din nou. Raul Mureșan a punctat pentru a le oferi bihorenilor avantajul, scor 43-42. Au urmat numeroase schimbări la conducere. Sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 51-50 în favoarea roș-albaștrilor, stabilit de Raul Igna.

CSM-ul s-a desprins la trei puncte în debutul secvenței decisive. În replică, Agronomia a preluat conducerea și s-a desprins după ce a înscris nouă puncte consecutive. Enzo Vescan a punctat de două ori de pe semicerc pentru a strânge la o posesie în minutul 35. Agronomia s-a desprins din nou și a rămas în avantaj până la finalul partidei.

Enzo Vescan a totalizat 26 puncte, 6 recuperări, Bogdan Creț a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Raul Mureșan a încheiat cu 10 puncte, 13 recuperări pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Adrian Oprea a totalizat 21 puncte, 13 recuperări, iar Adrian Movileanu a adăugat 16 puncte, 5 recuperări pentru Agronomia.

Formația orădeană a fost lipsită la această partidă de Vlad Marinău, David Randiș, Marian Schmidt, respectiv Denis Pătcaș.

În urma acestui meci, CSM CSU 2 Oradea are 5-2 la general. Următorul meci al acestei echipe ar urma să se desfășoare duminica viitoare, la Arena Antonio Alexe. Oponent va fi Politehnica Iași.