Echipa satelit cedează în primul meci disputat pe teren propriu în Liga 1 Masculin – ediția 2022/23

CSM CSU 2 Oradea a fost învinsă pe teren propriu de BC CSU 2 Sibiu, scor 83-86, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din Liga 1 la baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat sâmbătă (29.10), la Arena Antonio Alexe.

Partida a demarat extrem de dificil pentru gazde. Conduse de la margine de Ivan Gemaljevic, formația orădeană a rămas în urmă, scorul după zece minute de joc fiind de 15-22. Sfertul al 2-lea a fost mai bun, cu precădere pe faza ofensivă pentru CSM CSU 2 Oradea. La jumătatea partidei scorul a fost de 41-39 în favoarea sibienilor.

Repriza secundă a început cu un forcing ofensiv pentru CSU Sibiu. Galben-albaștrii s-au desprins la 18 lungimi, marcând 27 puncte pe parcursul sfertului 3. Ultimul act a consemnat un reviriment din partea orădenilor, dar aceștia nu au putut anula întregul handicap. CSM-ul s-a apropiat la doar două puncte cu câteva secunde înainte de final, sibienii irosind mai multe aruncări libere. Oaspeții au comis o greșeală antisportivă ce a oferit o șansă nesperată amfitrionilor, dar aceștia nu au putut să profite pe deplin, iar BC CSU 2 Sibiu a rămas în frunte. Gurjashan Bal a avut ultima aruncare a meciului, una de pe semicerc, prin care Oradea putea să câștige, dar mingea nu a intrat.

Enzo Vescan a totalizat 20 puncte, 10 recuperări, Raul Igna a adăugat 20 puncte, 4 pase decisive, iar Luca Năstruț a terminat cu 13 puncte pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Victor Georgescu a reușit 26 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, iar Vlad Georgescu a adăugat 19 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții pentru BC CSU 2 Sibiu.

În urma acestui rezultat, CSM CSU 2 Oradea are un bilanț general de 1-1. În schimb, BC CSU 2 Sibiu a ajuns la 2-1.