Enzo Vescan va participa la Campionatul European U20 Masculin Divizia B – ediția 2022

Enzo Vescan a fost inclus în lotul de 12 jucători cu care echipa națională U20 Masculin a României se va deplasa la Tbilisi, pentru participarea la Campionatul European Divizia B – ediția 2022. Sportivul legitimat la CSM CSU Oradea va juca sub comanda lui Florin Nini.

În vârstă de 20 ani, jucător de pozițiile 2-3, Enzo a participat la un stagiu centralizat de pregătire la Craiova, respectiv la o serie de meciuri test disputate în compania Bulgariei și Ucrainei. De asemenea, el face parte din delegația României pentru un ultim test înaintea turneului din Georgia. Acesta se desfășoară în această perioadă, în Bulgaria.

În urmă cu trei ani, Enzo a participat la Campionatul European U18 Masculin Divizia B, organizat la Oradea.

România a fost repartizată în Grupa A, alături de Luxemburg, Islanda, Estonia și Țările de Jos. Primele două clasate avansează în sferturile de finală. Celelalte echipe vor continua competiția în jocurile de clasament. Evenimentul se desfășoară între 15-24 Iulie anul curent.

Lotul României este alcătuit din Matei Bodea, Dragoș Axinte, Matei Dorneanu, Enzo Vescan, David Oprea, Robert Schipor, Anton Rotaru, Mihai Cârcoană, Ștefan Grasu, Luca Colceag, Alexandru Lazăr și David Pătru.

Staff-ul tehnic este condus de Florin Nini (antrenor principal). Acesta îi mai cuprinde pe Ciprian Enache (asistent), Iulian Orbeanu (preparator fizic), Rudi Ivănoiu (fizioterapeut) și Marius Dobă (manager și șef de delegație).

Evenimentul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA.