Extrema Ciprian Aungurenci s-a alăturat echipei de handbal CSM Oradea

Ciprian Iulian Aungurenci este noul jucător al echipei de handbal masculin CSM Oradea. În vârstă de 24 ani, pe care îi va aniversa în a 2-a jumătate a lunii Iulie, acesta sosește de la CSM Alexandria, formație alături de care a evoluat în sezonul competițional 2021/22.

Înalt de 1.90 metri și cântărind 88 kilograme, noul handbalist al CSM Oradea evoluează pe post de extremă dreapta.

Originar din Mihăileni, județul Botoșani, Aungurenci a deprins tainele jocului de handbal la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, acolo unde a fost legitimat între 2013 și 2016. În vara anului 2016 s-a transferat la CSM București, acolo unde a petrecut cinci ani. De altfel, Ciprian a absolvit liceul la Liceul cu Program Sportiv Mircea Eliade din București.

A fost vicecampion național de Juniori I în 2017, alături de gruparea din capitală. De asemenea, a obținut o medalie de bronz la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Ciprian a fost convocat la loturile naționale juvenile în 2014, 2017 și 2018. De altfel, el a participat la Campionatul European de tineret.

Alături de echipa de seniori a lui CSM București, Aungurenci a debutat în primul eșalon handbalistic al României. De asemenea, el a evoluat în Challenge Cup pe parcursul sezonului 2019/20, respectiv în Cupa EHF pe parcursul sezonului 2020/21. Alături de gruparea din capitala țării, Aungurenci a avansat în optimile de finală ale celei din urmă competiții. Pe parcursul stagiunii 2021/22, amintitul sportiv a activat la CSM Alexandria în Liga Națională.