Final de aventură europeană în sezonul 2022/23 pentru echipele de polo și baschet

Echipele de polo pe apă și baschet ale Clubului Sportiv Municipal din Oradea au încheiat aventura europeană în sezonul competițional 2022/23 la interval de câteva ore. Echipa de polo s-a oprit în sferturile de finală LEN EuroCup, după o dublă palpitantă cu Panionios GSS, încheiată după cea de-a 7-a serie de lovituri de departajare. În schimb, echipa de baschet a încheiat aventura în FIBA Europe Cup în TOP 16, cu o victorie în fața lui Keravnos BC, insuficientă pentru a obține calificarea în sferturile de finală.

Chiar dacă nu și-au îmbunătățit cel mai bun rezultat internațional, parcursul cumulat al celor două grupări au făcut ca numele CSM Oradea să se facă auzit în numeroase țări de pe bătrânul continent. Sezonul competițional 2022/23 a cuprins 25 meciuri internaționale disputate de CSM Oradea în întreaga sa istorie.  Prin prisma reprezentării internaționale în competițiile de polo pe apă și baschet, CSM Oradea a fost menționată în următoarele țări: Israel, Turcia, Italia, Muntenegru, Portugalia, Franța, Spania, Croația, Grecia, Bulgaria, Belgia, Germania, Polonia și Cipru.

Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a disputat 13 meciuri internaționale în această campanie. CSM Oradea a disputat nouă partide în Champions League și patru în EuroCup.

Iată rezultatele înregistrate de echipa de polo:

LEN Champions League

Turul 1, la Oradea
– vs ASA Tel-Aviv, scor 12-3
– vs Galatasaray Istanbul, scor 12-8
– vs RN Savona, scor 10-7

Turul 2, la Barcelona
– vs Jadran Herceg Novi, scor 8-9
– vs Vitoria, scor 21-5
– vs Noisy Le Sec, scor 7-11
– vs Barcelona, scor 12-6

Turul 3 (Tur/retur)
– vs Jadran Split, scor 3-9
– vs Jadran Split, scor 11-12

LEN EuroCup

Optimi de finală
– vs Steaua București, scor 8-8
– vs Steaua București, scor 10-6

Sferturi de finală
– vs Panionios, scor 5-10
– vs Panionios, scor 19-15

Bilanțul echipei de polo pe apă a fost de 7 victorii, un rezultat de egalitate și 5 înfrângeri.

Echipa pregătită de Cristian Achim, Radovan Markovic și Marius Marinău a susținut 12 meciuri în cupele europene, toate în FIBA Europe Cup. Rezultate:

Sezonul regulat
– vs Cholet Basket, scor 81-99
– vs Rilski Sportist, scor 99-63
– vs Kangoeroes Mechelen, scor 98-76
– vs Cholet Basket, scor 77-69
– vs Rilski Sportist, scor 90-62
– vs Kangoeroes Mechelen, scor 86-72

TOP 16
– vs Brose Bamberg, scor 82-80
– vs Anwil Wloclawek, scor 73-91
– vs Keravnos BC, scor 75-77
– vs Brose Bamberg, scor 95-84
– vs Anwil Wloclawek, scor 66-74
– vs Keravnos BC, scor 93-72

Bilanțul echipei de baschet a fost de 8 victorii și 4 înfrângeri.

Ținta ambelor echipe este aceea de a reveni în arena internațională cât mai curând posibil. Pentru ca acest lucru să se concretizeze, focusul se va orienta de acum exclusiv asupra competițiilor interne. Echipa de polo rămâne angrenată în Superliga Națională, iar cea de baschet se pregătește pentru participarea la turneul final de Cupa României, urmat de ultima parte a Ligii Naționale. Participarea în următoarea ediție a cupelor europene este condiționată de clasarea în competițiile interne pentru ambele secții.

Următorul meci al echipei de polo se va desfășura pe 25 Februarie anul curent, la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Adversar va fi Steaua București. În schimb, echipa de baschet masculin se deplasează la Constanța, acolo unde va participa la turneul de Cupa României, programat să demareze pe 11 Februarie, de la ora 20:00. Oponent este FC Argeș Pitești. Dacă câștigă această partidă, atunci echipa orădeană avansează în semifinalele programate pentru 13 Februarie, 2023, la ora 20:00. În cazul unui succes și în penultimul act, va disputa finala, pe 15 Februarie anul curent, la ora 19:00.