Final de sezon pentru echipa satelit

CSM CSU 2 Oradea a încheiat participarea în Liga 1 Masculin – ediția 2021/22. Duminică (22.05), formația satelit a susținut ultimul meci. Acesta a avut loc pe teren propriu în compania echipei Laguna București – una dintre pretendentele la promovarea în primul eșalon baschetbalistic al României. Rezultatul final a fost de 61-80.

Jocul a fost controlat de bucureșteni. Aceștia au repurtat o victorie prin intermediul căreia și-au consolidat locul al 3-lea la încheierea sezonului regulat. Laguna a mizat pe serviciile unor jucători cu experiență precum Radu Paliciuc sau Bogdan Stăncuț, dar și pe cele ale sârbului Luka Stefanovic. Echipa din capitală este antrenată de Claudiu Fometescu.

Raul Igna a totalizat 18 puncte, Bogdan Creț a adăugat 14 puncte, iar Marian Schmidt a încheiat meciul cu 13 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU 2 Oradea. În replică, Bogdan Stăncuț a totalizat 23 puncte, 13 recuperări, iar Luka Stefanovic a încheiat cu 20 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive pentru Laguna București.

Orădenii au jucat din nou în formulă incompletă. Pe lângă antrenorul Ivan Gemaljevic, prezent la turneul final U14 de la Sibiu, CSM CSU 2 Oradea a jucat fără Enzo Vescan și Vlad Marinău. Echipa a fost condusă de la margine de către David Karsai.

Sezonul 2021/22 se încheie pentru echipa satelit cu un bilanț general de 11 victorii și tot atâtea înfrângeri. Alcătuită în totalitate din jucători formați în Oradea, majoritatea încă juniori, CSM CSU 2 s-a clasat pe locul al 7-lea din totalul de 12 poziții. Dincolo de clasare, a fost o experiență utilă pentru tinerii orădeni.