Garlon Green, noul jucător al CSM CSU Oradea

Garlon Green este noul jucător al CSM CSU Oradea. Originar din Statele Unite ale Americii, acesta se află la primul angajament în România.

Născut pe 11 ianuarie 1991, înalt de 2.01 metri, Green evoluează la pozițiile 2-3. El sosește de la Anwil Wlocklawek, formație angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Poloniei.

Absolvent al Texas Christian University (TCU), instituție pe care a frecventat-o între 2009 și 2013 sportivul originar din Houston, parcurge cel de-al 8-lea sezon al carierei sale profesioniste. De-a lungul carierei sale a jucat în America, Australia, Japonia, respectiv Europa.

Primul angajament profesionist al lui Garlon s-a consemnat în sezonul 2013/14, alături de Texas Legends, în G-League. El a terminat această stagiune alături de Canberra Gunners, în Australia. Sezonul 2014/15 l-a găsit în Japonia, alături de Kumamoto Volters.

În vara anului 2015, Green a semnat primul angajament pe bătrânul continent. El a fost recrutat de Walter Tigers Tubingen, din Germania. Aici a petrecut un sezon și jumătate, pentru ca în decembrie 2016 să se alăture lui Belfius Mons Hainaut, în Belgia, unde a petrecut tot un sezon și jumătate.

În sezonul 2018/19 a jucat pentru Khimki Moscova, echipă angrenată în Liga VTB și Euroligă. El a bifat 11 apariții în competiția supremă din Europa, având medii statistice de 4.3 puncte, 1.2 recuperări și 0.5 intercepții pe partidă. A terminat această stagiune în Israel, alături de Hapoel Tel-Aviv.

Green a evoluat în sezonul 2019/20 la Enisey Krasnoyarsk, în Liga VTB. De asemenea, a jucat alături de această echipă în FIBA Europe Cup, unde a întâlnit U-BT Cluj-Napoca.

În sezonul 2020/21 a jucat pentru Anwil Wlocklawek. Aici a bifat 14 apariții în campionatul Poloniei, una în SuperCupă și una în calificările Basketball Champions League. El a avut medii statistice de 7.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.4 pase decisive și 0.7 intercepții în 22.5 minute pe partidă pentru 7.1 la eficiență.

Imagini video cu Garlon Green în sezonul 2020/21

Legitimarea lui Garlon Green are ca scop acoperirea unor nevoi ale echipei orădene în perspectiva unei cât mai solide participări internaționale, dar și în compania echipelor ce prezintă o provocare fie de natură fizică, fie de matchup cu diferiții oponenți din competițiile interne. Green dispune de un fizic solid și atletic, având capacitatea și dispoziția de a contribui în diferite formule de apărare. Totodată, el poate să-și aducă aportul în ofensivă fără să fie dependent de minge.

De notat că Garlon Green a câștigat concursul de slam dunk la All Star Game-ul Bundesligii germane de baschet din anul 2016.

Garlon este fratele lui Gerald Green. Acesta are 15 sezoane la activ în NBA, acolo unde a jucat peste 700 meciuri. Garlon Green este căsătorit și are doi copii. El va sosi direct din Polonia pe parcursul următoarelor zile.

Foto: championsleague.basketball