George Tăutu și Cosmin Liberț vor conduce echipa de handbal în Liga Națională

CSM Oradea va juca în primul eșalon handbalistic al României în sezonul competițional 2022/23. Managementul secției a demarat, imediat după primirea confirmării că poate să evolueze în Liga Națională, pregătirile pentru această provocare.

Primul pas în acest sens a fost stabilirea staff-ului tehnic al echipei. Formația de pe Crișul Repede va conta pe serviciile tandemului George Tăutu – Cosmin Liberț. Cei doi se vor ocupa de pregătirea tehnică și tactică a echipei care va reprezenta Municipiul Oradea în crema handbalului românesc.

George Tăutu a ocupat funcția de antrenor principal al echipei de handbal masculin de la CSM Oradea în sezoanele precedente. El a ghidat echipa spre locul 3 în playoff-ul de promovare al Diviziei A, respectiv spre locul 3 la turneul de promovare/menținere în Liga Națională pe parcursul sezonului 2021/22.

Alături de acesta a venit Cosmin Liberț, fost jucător la CSM Oradea. Fost conducător de joc, acesta a evoluat ultima dată în Germania, dar acum a luat decizia de a se întoarce în țară. El va lucra în staff-ul tehnic al echipei de handbal masculin de la Clubul Sportiv Municipal Oradea și va avea ca sarcină pregătirea fizică a sportivilor.

Așadar, cei doi oameni de handbal își reiau colaborarea. Dacă ultima dată această s-a desfășurat pe relația antrenor-jucător, de această dată Tăutu și Liberț vor lucra din postură de colegi în staff-ul tehnic al echipei orădene.

În perioada următoare, CSM Oradea va oficializa și anunța numele jucătorilor pe care va conta în Liga Națională de handbal masculin – ediția 2022/23. Vom reveni cu informații concrete în acest sens.

Amintim că primul meci oficial este programat pentru data de 27 August, în deplasare. Adversar va fi CSM București.