Giordan Watson continuă alături de CSM CSU Oradea

Giordan Watson a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Baschetbalistul american-român va continua să joace alături de echipa pentru care a jucat în ultimii doi ani, parafând un acord cu valabilitate pentru stagiunea 2020/21.

Născut pe data de 24 octombrie 1985, în Statele Unite ale Americii, la Detroit, Watson este fundaș. Înalt de 1.78 metri, sportivul amintit evoluează la poziția 1. El are deja cinci sezoane în baschetul românesc, alături de trei echipe diferite. G este component al CSM CSU Oradea din vara anului 2018. Watson a câștigat titlul de campion al României și SuperCupa (ambele în 2019), alături de CSM CSU Oradea. De asemenea, a disputat două finale de Cupa României alături de formația antrenată de Cristian Achim.

În sezonul 2019/20, scurtat de pandemie, Giordan a avut 18 apariții în Liga Națională de baschet masculin a României. El a avut medii statistice de 11.3 puncte, 3.7 pase decisive, 1.9 recuperări, 1.1 intercepții în 25 minute pentru 12.9 la eficiență. De notat că în ultimul sezon, Watson a reușit cele mai bune procentaje ale carierei sale la aruncările de două puncte (68%) și cele de trei puncte (43%).

Watson este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. El este absolvent al universității Central Michigan, pentru care a evoluat în NCAA între 2004 și 2008.

Amintitul baschetbalist este un foarte bun mânuitor de minge. Watson este creativ și bun organizator al jocului. De asemenea dispune de experiență internațională impresionantă, aflându-se în fața celui de-al 13-lea sezon al carierei în Europa. Giordan e un jucător defensiv foarte solid, fiind cerebral și dispus să-și asume rolul de lider la final de meci echilibrat. În fine, a făcut să se vorbească despre România atât prin intermediul experiențelor din cupele europene, cât și sub culorile echipei naționale.

Cariera de jucător profesionist de baschet a lui Giordan Watson a demarat în urmă cu un deceniu. Primul angajament profesionist al acestui jucător a fost cu formația germană Eisbären Bremerhaven. De-a lungul carierei a jucat pentru Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), respectiv Le Mans Sarthe (Franța). În țara noastră a mai jucat pentru Energia Târgu Jiu (2013/15) și U-BT Cluj-Napoca (2017/18).

De-a lungul carierei, Watson a evoluat în competiții precum Bundesliga germană, liga profesionistă din Turcia, LNB Pro A (Primul eșalon al Hexagonului), respectiv Basketball Champions League și FIBA EuroChallenge/FIBA Europe Cup. El a acumulat experiență în playoff-ul campionatului din Turcia, s-a calificat la Final Four-ul FIBA EuroChallenge și a disputat finala Cupei Franței la baschet masculin.