Ianuarie de excepție. Urmează o jumătate de lună Februarie extrem de importantă!

Luna Ianuarie 2023 s-a încheiat din punct de vedere sportiv pentru echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Oradea. Noul an calendaristic a demarat în forță pentru echipa bihoreană, aceasta având opt meciuri disputate.

Șapte jocuri s-au terminat cu victoria CSM-ului. Este vorba despre succesele din Liga Națională cu Dinamo București, CSM Athletic Constanța și CSM Focșani în deplasare, respectiv cu Steaua București, CSM Galați și Laguna București pe teren propriu. De asemenea, Oradea a învins Brose Bamberg în FIBA Europe Cup, la Oradea Arena. Singura sincopă s-a consemnat la Nicosia (Cipru), unde CSM CSU Oradea a pierdut la limită pe terenul lui Keravnos BC.

Astfel, bilanțul general al echipei în sezonul competițional 2022/23, după patru luni complete, a ajuns la 24 victorii și 4 înfrângeri. Așadar, o rată de succes de 85.7% ceea ce echivalează cu cel mai bun raport din istoria echipei.

Ce urmează – Februarie cu provocări internaționale și interne

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea susține următoarele două partide în deplasare. Roș-albaștrii vor pleca într-o călătorie dublă, ce cuprinde câte un meci în FIBA Europe Cup și Liga Națională. Ulterior echipa va reveni la Oradea Arena pentru un nou meci internațional, iar apoi va pleca la malul Mării Negre pentru turneul final de Cupa României.

Formația antrenată de Cristian Achim continuă parcursul internațional, acolo unde o așteaptă un nou meci crucial în ceea ce privește continuarea parcursului din FIBA Europe Cup. Miercuri (01.02), CSM-ul se duelează cu Anwil Wloclawek. Meciul demarează la ora 19:30 și este transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Din Polonia, CSM CSU Oradea se întoarce în țară, urmând să înceapă faza a 2-a din Liga Națională de baschet masculin. Bihorenii au programat un meci pe terenul echipei clasate pe locul al 3-lea la încheierea Conferinței A. Există mai multe variante la ora publicării acestui text. Numele oponentului va fi cunoscut în cursul serii de sâmbătă (28.01), la încheierea ultimelor meciuri din prima fază a campionatului. Partida amintită se va desfășura sâmbătă (04.02). Vom reveni cu numele oponentului și cu programul provizoriu pe etape al echipei în TOP 10.

Următorul joc pe teren propriu al echipei orădene este programat pentru miercuri (08.02), ora 19:00*. CSM CSU Oradea primește vizita lui Keravnos BC în cadrul etapei a 6-a, ultima din cadrul Grupei L în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Bilete s-au pus în vânzare pentru această confruntare și se pot achiziționa pe platforma Eventbook.ro – click AICI respectiv la casieria de la sediul CSM Oradea (str. Traian Blajovici, nr. 24) și la librăria Humanitas (str. Republicii).

Ulterior, mai exact în perioada 11/15 Februarie anul curent, este programat turneul final de Cupa României, găzduit la Constanța. Primul oponent al CSM CSU Oradea este FC Argeș Pitești, meci programat pentru 11 Februarie 2023. Condiționat de rezultatul acestui meci este parcursul ulterior al echipei în cadrul amintitului eveniment.

Programul CSM Oradea în Luna Februarie 2023

Miercuri (01.02), ora 19:30, vs Anwil Wlockawek (deplasare) – FIBA Europe Cup, Grupa L, Etapa 5
Sâmbătă (04.02), ora ?, vs Locul 3 din Conferința A (deplasare) – Liga Națională, TOP 10, Etapa 1
Miercuri (08.02), ora 19:00*, vs Keravnos BC (Oradea Arena) – FIBA Europe Cup, Grupa L, Etapa 6 – bilete AICI
Sâmbătă (11.02), ora ?, vs FC Argeș Pitești (Constanța) – Cupa României, Sferturi de finală
Luni (13.02), ora ?, vs ? (Constanța) – Cupa României, Semifinale (dacă câștigă meciul din sferturi)
Miercuri (15.02), ora ?, vs ? (Constanța) – Cupa României, Finala (dacă câștigă primele două meciuri de la turneul final)

* Ora de începere a acestui meci ar putea fi modificată de FIBA Europe dacă situația va cere ca ambele meciuri ale Grupei L din ultima etapă să se desfășoare la aceeași oră. Vom reveni cu o informare în acest sens dacă va fi cazul.

Foto: Roby Boros