În pofida unei reprize de excepție, echipa de handbal cedează în confruntarea cu Vaslui la turneul de baraj

CSM Oradea a fost învinsă în primul meci susținut la turneul de baraj pentru promovarea în primul eșalon handbalistic al României. Formația antrenată de Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a fost învinsă de CSM Vaslui, scor 30-37. Partida a avut loc vineri (31.05), la Făgăraș. Confruntarea a avut două reprize opuse ca mod de desfășurare.

Prima a fost aprig disputată, cele două protagoniste fiind de nedespărțit. Timp de 30 minute s-au consemnat numeroase situații de egalitate. Orădenii au reușit chiar să treacă în avantaj, având în Emilian Turcu un marcator de excepție, cu șapte reușite. La jumătatea partidei scorul a fost de 17-17.

Repriza secundă a început în aceeași manieră, scorul în minutul 37 al partidei fiind de 22-22. Au urmat patru goluri consecutive în contul vasluienilor, moment din care orădenii nu au mai putut să reacționeze. Ei au încercat să se mențină aproape, însă experiența superioară, dobândită de vasluieni în ultimele sezoane la nivelul Ligii Naționale, le-a permis acestora să rămână în control până la final.

Emilian Turcu a înscris 10 goluri pentru CSM Oradea. Viorel Boșca a adăugat 6 goluri, iar Ciprian Aungurenci și Alexandru Popa au punctat de câte 5 ori fiecare. Au mai marcat Alexandru Farcaș – 3 goluri, respectiv Csongor Szasz – 1 gol. De la învingători s-a evidențiat Răzvan Ștefan Chiratcu, autor a 11 goluri. Vasluienii au avut 12 marcatori în această confruntare.

În celălalt meci al zilei de deschidere la turneul de baraj de la Făgăraș, CSA Steaua București a învins CSM-ul din localitate. Rezultatul final a fost de 40-31.

Sâmbătă (01.06) sunt programate următoarele partide:

– CSA Steaua București vs CSM Oradea – ora 11:00
– CSM Vaslui vs CSM Făgăraș – ora 14:00

Ambele jocuri sunt transmise în direct pe TVR Sport. Streamul este preluat pe site-ul frhlive.com, acolo unde se găsește și statistica în direct a meciurilor de la acest eveniment.