Încep jocurile din presezon pentru CSM CSU Oradea

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea intră în faza următoare a pregătirilor pentru sezonul competițional 2021/22. Roș-albaștrii încep de vineri (03.09), seria jocurilor de pregătire, cinci la număr.

Delegația orădeană se va deplasa în formulă completă – cu toți cei 14 jucători de la prima echipă – la Debrecen în cursul după-amiezei de vineri, acolo unde va susține prima partidă din presezon. Adversar este DEAC Tungsram Debrecen, finalista Cupei Ungariei și locul 4 în campionatul maghiar în sezonul precedent.

Dacă pentru orădeni acesta va fi primul joc test, Debrecen îl susține pe cel de-al 4-lea, aflându-se într-o fază mai avansată a pregătirilor. De altfel, echipa din țara vecină s-a reunit cu mai bine de două săptămâni mai devreme decât cea antrenată de Cristian Achim. DEAC Tungsram are victorii pe linie în presezon, învingându-i pe slovacii de la BK Lucenec de două ori, după care a surclasat pe maghiarii de la MAFC, în deplasare.

Roș-albaștrii vin după mai bine de două săptămâni de antrenamente fizice solicitante. Jucătorii au răspuns bine în această perioadă de provocări în ceea ce privește latura fizică, fără să existe probleme de efectiv, fiecare sportiv participând la toate antrenamentele. Excepție fac Martynas Paliukenas și Raul Igna, care s-au alăturat echipei cu întârziere, din motive obiective.

DEAC Tungsram Debrecen este antrenată din această vară de sârbul Milenko Topic. Acesta a preluat funcția de la Andjelko Mandic, fostul jucător al CSM Oradea continuând alături de echipa maghiară, dar pe post de antrenor al echipei de tineret. Lotul de jucători al lui DEAC cuprinde cinci jucători străini și un naturalizat. Cel mai cunoscut pentru iubitorii baschetului din Oradea este Miha Lapornik, fost jucător la U-BT Cluj-Napoca. Un alt nume cunoscut pentru orădeni este Laszlo Polyak, fost jucător la BC Mureș.

Se anunță o seară de vineri solicitantă pentru sportivii de la CSM CSU Oradea. După încheierea meciului este programată o ședință de antrenament suplimentară, în sala de forță, după care va avea loc masa și întoarcerea acasă.

Roș-albaștrii vor petrece apoi trei zile la Oradea, două fiind destinate antrenamentelor, iar apoi este programată plecarea în Serbia. Aici, CSM CSU Oradea va susține două partide de verificare. Primul se va disputa marți (07.09), în compania Stelei Roșii Belgrad – campioana Serbiei, deținătoarea Ligii Adriatice și participantă în Euroliga masculină, după care este programat duelul cu London Lions – vicecampioana Marii Britanii, participantă în preliminariile Basketball Champions League. Această confruntare se va desfășura joi (09.09).

Foto 1: Roby Boros
Foto 2: DEAC Kosarlabda (Facebook
)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *