Încep meciurile pentru echipa de polo CSM Oradea

După o lună intensă de antrenamente, cu activitate pe parte de pregătire fizică, dar și specifică, echipa de polo pe apă CSM Oradea susține primele jocuri în noua alcătuire, în perspectiva noului sezon competițional. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor va disputa trei partide în cadrul turneului memorial Andrei Drăghici – ediția inaugurală.

Cu patru noutăți în nucleul de bază, dar în același mizând în continuare pe o serie de jucători consacrați în poloul românesc, alături de sportivi tineri de mare perspectivă, în majoritate produși în cadrul școlii de polo din Oradea, CSM-ul se pregătește intens pentru o primă lună extrem de aglomerată, solicitantă și extrem de importantă în perspectiv sezonului competițional 2023/24.

Lotul de jucători a fost întărit cu o serie de sportivi precum Radoslav Filipovic (portar), Filip Gardasevic, David Belenyesi, respectiv Petar Velkic. De asemenea, la echipă a fost promovat un alt reprezentant al generației 2006. Este vorba despre Mihai Fitero. El se alătură colegilor săi de generație care au făcut acest pas încă de anul trecut. Aceștia sunt Marcu Szilagyi (portar), Ianis Soponar și Andrei Marinescu. Toți sunt antrenați la juniori de Christian Sandor, Ivan Fejer și Sandor Nagy.

Efectivul de jucători mai cuprinde alți poloiști orădeni precum Raul Gavriș, Istvan Szabo, Bogdan Remeș, Ferenc Czenk, Darian Luncan și Nichita Ilisie. Fără îndoială se va conta foarte mult în noul sezon competițional pe experiența lui Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Vlad Dragomirescu și Levente Vancsik, componenți de bază ai CSM-ului și în sezonul precedent.

Iubitorii acestei discipline au aflat cu bucurie faptul că bazinul olimpic Ioan Alexandrescu va găzdui trei turnee și un număr de nouă meciuri ale CSM Oradea în perioada 1-17 Septembrie. Primele trei partide reprezintă teste, adică jocuri în care miza asupra rezultatului nu este prioritară. Roș-albaștrii se duelează cu Dinamo București, Miskolc (Ungaria) și Vojvodina Novi Sad (Serbia) la turneul memorial Andrei Drăghici, programat pentru perioada 1-3 Septembrie anul curent.

Ulterior, mai exact în perioada 8-10 Septembrie 2023, se va desfășura turneul de calificare LEN Champions League. Aici, CSM Oradea se va confrunta cu Vouliagmeni (Grecia), Primorje Erste Bank Rijeka (Croația) și CC Ortigia (Italia).

În fine, în perioada 15-17 Septembrie se va desfășura turneul de Cupa României la polo pe apă – ediția 2023/24. Aici participă opt echipe și se va juca în sistem direct eliminatoriu. La capătul acestui eveniment se va decerna primul trofeu din noul sezon competițional în sportul cu mingea pe apă din țara noastră.