Informații Acces în Arena Antonio Alexe la Finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

Accesul publicului spectator în Arena Antonio Alexe la meciurile din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 este permis în conformitate cu noile prevederi din Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 555/28.05.2021, a Ordinului comun nr. 310/708/2021 al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial în data de 20 mai 2021, Partea I, nr. 522. precum și a Protocolului medical privind organizarea și desfășurarea competițiilor de baschet în sălile de sport, elaborat de Federația Română de Baschet.

În condițiile stabilite la alin. (1), CSM Oradea, în urma consultărilor cu autoritățile și organele competente, a decis organizarea și desfășurarea Meciului 3 și dacă este necesar a Meciului 4 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21 cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore NUMAI dacă acestea se vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.

La Meciurile 3 și 4 ale finalei Ligii Naționale de baschet masculin sunt eligibile să participe următoarele persoane:

A. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore și se vaccinează în centrul de vaccinare organizat în parcarea Arenei Antonio Alexe special pentru acest eveniment. Persoanele care aleg să se vaccineze în alt centru de vaccinare nu vor beneficia de acces în sală pentru meci/meciuri.

C. Copiii sub 3 ani inclusiv nu trebuie testați anti-COVID 19 și au acces în sală fără rezervarea locului.

D. Copiii cu vârstă între 4 și 18 ani trebuie testați anti-COVID 19 și au acces în sală pe baza biletului rezervat (pentru abonați) sau achiziționat (pentru cei care nu au avut abonament în sezonul 2019/20).

PUNCT DE TESTARE/VACCINARE

În parcarea Arenei Antonio Alexe din Oradea se va organiza un punct de testare rapidă Antigen și vaccinare pentru persoanele care doresc să asiste la Meciul 3 și eventualul Meci 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Persoanele care se vaccinează în acest punct de vaccinare vor putea să participe și la eventualul Meci 4, chiar dacă nu au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Testarea Antigen va fi gratuită pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani cu condiția ca aceștia să prezinte biletul prin care certifică faptul că au rezervat locul în Arena Antonio Alexe pentru meci.

Programul de funcționare al punctului de testare și vaccinare din parcarea Arenei Antonio Alexe este între orele 16:00 și 19:00, în cursul zilei de marți (15.06). Același program va fi utilizat și în cursul zilei de joi (17.06), dacă va fi cazul disputării Meciului 4.

Facem apel la doritori să țină cont de acest program și de faptul că vaccinarea implică o procedură ce se întinde pe un interval de timp însemnat de la sosirea în punctul de vaccinare și până la părăsirea acestuia. Din acest motiv rugăm persoanele în cauză să vină din timp și să încerce să evite aglomerarea de la centrul de vaccinare cu o oră înaintea începerii meciului pentru a nu pierde startul meciului.

Pentru vaccinare se va folosi serul produs de compania Johnson&Johnson cu o singură doză.

BILETE

Abonați în sezonul 2019/20

• Această categorie va avea prioritate în confirmarea participării la meciuri până la data de (11.06.2021 (vineri), ora 23:00) 14.06.2021 (luni), ora 14:00. Fiecare posesor de abonament în sezonul 2019/20 trebuie să-și rezerve locul alocat în sală prin intermediul platformei puse la dispoziție de partenerul de ticketing Eventbook.

Abonații din sezonul competițional 2019/20 trebuie să acceseze acest link – click AICI . Posesorul de abonament își rezervă locul accesând platforma și introducând seria codului de bare trecută pe cardul de abonat. Autentificarea pe platformă se face fie cu contul de facebook, fie prin crearea unui user/utilizator pe site. Abonatul bifează categoria în care se încadrează (vaccinat/se vaccinează), după care introduce seria afișată sub codul de bare de pe cardul de abonat. Se va elibera un bilet cu valoare zero ce trebuie prezentat la intrarea în Arena Antonio Alexe, împreună cu actul de identitate în original și cu dovada de vaccinare. Persoanele care au pierdut cardul de abonat din sezonul 2019/20 sunt rugate să contacteze EventBook la numărul de telefon 0730826087 pentru a intra în posesia acestor informații și a putea să-și rezerve locul în sală.

Posesori SuperFan Pack

• Această categorie va beneficia de prioritate în confirmarea participării la meciuri până în data de 11.06.2021 (vineri), ora 23:00. Dacă există persoane care au achiziționat SuperFan Pack, dar nu au avut abonament în sezonul 2019/20, acestea sunt rugate să transmisă un e-mail la adresa fancsm@csmoradea.ro cu numele complet al titularului de SuperFan Pack și cu o poză a cardului aferent.
• Aceste persoane vor primi un e-mail ce conține biletul cu valoare zero ce trebuie prezentat la intrarea în Arena Antonio Alexe, împreună cu actul de identitate în original.

NOTĂ
Pentru persoanele care se încadrează în categoria Abonați sezonul 2019/20 și SuperFan Pack, biletul este valabil atât pentru Meciul 3, cât și pentru eventualul Meci 4. Așadar, se eliberează un singur bilet pentru abonați indiferent de numărul de meciuri desfășurate la Arena Antonio Alexe în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21.

Persoane care nu au fost abonate în sezonul 2019/20 și nu sunt posesori SuperFan Pack

• Preț bilet: 15 lei (intrare generală).
• Achiziționarea acestor bilete se va face online, pe site-ul partenerului de ticketing www.eventbook.ro – click AICI. În cazul în care nu se vor epuiza toate biletele, luni (14.06) și marți (15.06), între orele 10-14, se vor putea achiziționa de la Arena Antonio Alexe din Oradea, la poarta 1. Comercializarea biletelor pentru locurile libere pe platforma Eventbook (care nu sunt blocate pentru abonați) demarează împreună cu procesul de eliberare a biletelor pentru abonați.
Nu se vor comercializa bilete la sediul CSM Oradea!

NOTĂ
Comercializarea biletelor cu valoare (pentru persoanele care nu au avut abonament în sezonul 2019/20 și nu sunt posesori SuperFan Pack) pentru Meciul 4 va începe dacă și când se confirmă că acesta va avea loc.

IMPORTANT PENTRU TOATE CATEGORIILE ENUMERATE

Accesul în sală se va face pe baza prezentării biletul achiziționat  și a actului de identitate în original. Lipsa acestor documente face imposibil accesul în sală.
• Participanții la meci trebuie să aibă pregătită dovada vaccinării (adeverința de vaccinare în format scris sau electronic), respectiv rezultatul testului RT-PCR sau Antigen pentru categoria de vârstă 4-18 ani.
• Este obligatorie respectarea locului tipărit pe bilet.

ACCESUL LA EVENIMENTUL SPORTIV / CĂI DE ACCES

•  La porțile de acces vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanța de siguranță de minimum 1,5 m.

  • Accesul în incintă va fi permis în urma triajului observațional. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome evidente de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura
    ridicată se menține, persoana în cauză va fi izolată de restul grupului și i se va recomanda să contacteze autoritățile sanitare.
  • Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte de bună voie obiectele pe care le dețin în buzunare și/sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi ce vor folosi măști de protecție, mănuși de unică folosință; aceștia se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la autoverificare.
  • Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4.
  • Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.

• Porțile 1, 2 și 3 de la Arena Antonio Alexe (intrările principale, de pe platoul din față) vor fi utilizate pentru intrarea în sală pentru publicul spectator.
• Porțile 4 și 5 (porțile dinspre biserică) vor fi disponibile pentru persoanele care doresc să iasă din sală în pauze sau în timpul desfășurării meciului, dar intenționează să se întoarcă în sală pentru a viziona în continuare meciul.
• Porțile 1, 2, 3, 4, 5, 7 și 8 (ultimele două sunt porțile dinspre parcarea interioară a sălii) vor fi utilizate pentru ieșire după încheierea meciului.
• Poarta 6 este rezervată pentru accesul echipei de producție TV și pentru mass-media/presa acreditată.
• Poarta 9 (dinspre parcarea interioară a sălii) este destinată accesului grupului de suporteri ai echipei oaspete. Intrarea și ieșirea acestora se va face în mod organizat, sub îndrumarea Jandarmeriei și a firmei de pază.

CSM Oradea își rezervă dreptul de a elimina din sală orice persoană care nu respectă prevederile legale și/sau indicațiile organizatorilor sau ale reprezentanților de securitate.