Înfrângere cu BMSlam Stal Ostrow în semifinalele FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Arged BMSlam Stal Ostrow în semifinalele FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Meciul desfășurat vineri (23.04) în legendara Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv, Israel, s-a încheiat cu scorul de 66-77.

Partida a început cu Broussard, Holt, Green, Zekovic și Valeika. Jocul roș-albaștrilor a fost performant în ambele faze ale jocului pe tot parcursul secvenței inaugurale. CSM-ul a deschis jocul inspirat atât din punct de vedere tactic, cât și al execuției, reușind să se desprindă la zece puncre pe tabela de marcaj. BMSlam Stal a redus din deficit și a strâns la 24-18, scor consemnat la prima pauză.

Situația s-a schimbat radicat în secvența a 2-a. Formația poloneză a fost mai agresivă și mai productivă în ambele faze ale jocului. Jucătorii echipei orădene au înregistrat mai multe posesii pierdute, transformându-le în punct pe tranziție și contraatac. De asemenea, Ostrow a dominat lupta la recuperare ofensivă și a fost mai prezentă în fiecare aspect al jocului. Astfel, situația s-a schimbat semnificativ, scorul la jumătatea partidei fiind de 32-43.

Sfertul al 3-lea a demarat favorabil echipei poloneze, aceasta desprinzându-se la 16 puncte pe tabela de marcaj. Watson a replicat de pe semicerc, dar a comis a 3-a greșeală personală. Green a finalizat pe o pătrundere în forță, iar Markovic a punctat cu o execuție de pivot. Sfertul 3 s-a terminat cu o șansă nefructificată de a strânge la mai puțin de zece puncte, scorul fiind de 46-57.

Sfertul decisiv a început favorabil echipei din Polonia. Aceasta s-a desprins din nou în condițiile în care ofensiva orădeană a suferit. Trey Kell a fost de neoprit pentru echipa din Ostrow în această perioadă de joc, după ce Denzal Andersson a impresionat la început de meci. Markovic, Green și Holt au marcat de la mare distanță, dar adversarul a rămas în control pe tabela de marcaj. Finalul partidei a fost controlat de către echipa antrenată de Igor Milicic.

Nikola Markovic a încheiat cu 13 puncte, 5 recuperări, Aaron Broussard a totalizat 13 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, Dragan Zekovic a adăugat 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Trey Kell a avut 19 puncte pentru BMSlam Stal Ostrow.

Duminică (25.04), cu începere de la ora 18:00, CSM CSU Oradea se duelează cu BC Parma într-un meci contând pentru finala mică a FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

Foto: FIBA.basketball