Înfrângere după o repriză de prelungiri la Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 77-73, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (04.04), la BT Arena din Cluj-Napoca. Învingătoarea a fost stabilită după o repriză de prelungiri.

Jocul a demarat favorabil formației orădene. Aceasta a profitat de lipsa de agresivitate specifică a echipei din Cluj-Napoca și a găsit soluții în ambele faze ale jocului. U-BT a irosit foarte multe situații din apropierea coșului, astfel încât scorul la prima pauză a fost de 20-20.

Sfertul al 2-lea a accentuat jocul modest al echipei gazdă. CSM-ul a avut o prestație solidă, chiar dacă a irosit mai multe aruncări de trei puncte deschise și în pofida faptului că a avut dificultăți în defensiva împotriva vitezei de deplasare a lui Bryce Jones. Roș-albaștrii au terminat repriza mult mai bine decât U-BT și au intrat în avantaj la vestiare, scor 40-33.

În deschiderea reprizei secunde CSM-ul s-a desprins la nouă puncte, dar continuarea a fost favorabilă lui U-BT. Impreciziile jucătorilor de bază din lotul echipei orădene, numărul mare de greșeli personale cu care echipa a fost sancționată și nivelul de agresivitate superior al formației gazdă au schimbat situația pe tabela de marcaj. Jocul la interior al echipei orădene a fost inexistent în sfertul al 3-lea. Scorul după 30 minute de joc a fost de 58-55 în favoarea formației din Cluj.

Ofensiva CSM-ului a întâmpinat dificultăți majore în primele cinci minute ale secvenței decisive. Interval de timp în care gazdele s-au desprins pe tabela de marcaj la peste zece lungimi. Oradea a strâns la patru puncte în penultimul minut de joc chiar dacă nu a înscris niciun coș din acțiune. prima astfel de reușită, semnată Kris Richard, a adus formația roș-albastră la două lungimi cu 33.5 secunde pe ceas. Jon Arledge a restabilit egalitatea cu 5.6 secunde rămase din timpul de joc. Tabela de marcaj nu s-a mai modificat, astfel încât partida a intrat în prelungiri.

Același Arledge a marcat primul coș în prelungiri. Replica a venit imediat de la gazde, prin Patrick Richard. Roș-albaștrii au avut mai multe șanse de a reveni în avantaj, dar nu le-au fructificat. Gazdele au rămas în avantaj, impunându-se la diferență de două posesii.

Kris Richard a bifat 14 puncte, Jon Arledge a adăugat 13 puncte, Donatas Tarolis a totalizat 12 puncte, iar Nijal Pearson a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Patrick Richard a reușit 19 puncte, Bryce Jones a reușit 16 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea încheie sezonul regulat pe locul al 2-lea, având un bilanț de 14-4 la încheiere TOP 10. Urmează playoff-ul, programat să demareze în jurul datei de 9 sau 10 Aprilie anul curent. Adversarul va fi stabilit după ultimele meciuri ale rundei finale.