Înfrângere în Meciul 4 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea a pierdut Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Luni (22.05), la BT Arena din Cluj-Napoca, U-BT din localitate s-a impus cu scorul de 86-80.

Partida a avut echilibru pe parcursul primelor aproximativ 15 minute de joc efectiv. S-au consemnat 16 schimbări la conducere pe tabela de marcaj. CSM-ul a avut mai multe probleme în jocul de construcție, având mai multe mingi pierdute și doar patru coșuri de două puncte marcate la jumătatea partidei. Ambele echipe au înscris cu generozitate de pe semicerc, Clujul având 70% la acest procedeu după 20 minute de joc efectiv. Repriza s-a încheiat cu un parțial de 14-3 în favoarea gazdelor. La jumătatea confruntării scorul era de 48-38.

Sfertul al 3-lea a consemnat revirimentul roș-albaștrilor. Nivelul de apărare al CSM-ului a fost mult mai bun, astfel încât Oradea a reușit să anuleze un deficit de mai bine de zece lungimi și a venit la conducere, cu o ofensivă echilibrată. Holt, Nicolescu și Ogden s-au evidențiat la finalizare, însă de cealaltă parte Clujul a continuat să culeagă recuperări ofensive și a terminat sfertul al 3-lea cu un coș de trei puncte semnat Gordic, scor 65-62 în favoarea lui U-BT.

Gazdele au rămas în avantaj pe tabela de marcaj, ofensiva CSM-ului având probleme. A urmat un fault tehnic dictat la banca orădeană pentru proteste. Clujul a marcat pe contraatac și s-a desprins din nou, antrenorul Cristian Achim fiind nevoit să ceară timp de odihnă. După reluare, CSM-ul a redus din deficit, Tarolis având un aport deosebit în faza de atac. Totuși, U-BT a rămas în avantaj, mărind ecartul spre finalul jocului. Oradea a continuat să lupte și s-a apropiat la două posesii, dar nu a putut anula deficitul.

Mark Ogden a terminat cu 17 puncte, Donatas Tarolis a totalizat 17  puncte, Bobe Nicolescu a adăugat 12 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Leo Meindl a reușit 18 puncte, Patrick Richard a adăugat 15, iar Emi Cățe a terminat cu 14 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Un grup de suporteri orădeni au susținut echipa și de această dată. Aceștia s-au făcut auziți în BT Arena din Cluj-Napoca, încurajându-și favoriții.

Scorul general a devenit 2-2. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte meciuri. Meciul 5 va avea loc joi (25.05), ora 18:30, la Oradea Arena.