Înfrângere la mare luptă în Meciul 2 din finala Ligii Naționale de baschet – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 69-74, în Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc marți (14.05), la BT Arena.

Partida a demarat favorabil orădenilor. Aceștia au marcat primele cinci puncte și s-au desprins la nouă lungimi după câteva minute de joc. Ofensiva CSM-ului a funcționat la turație ridicată pe tot parcursul primelor zece minute de joc. Kris Richard s-a evidențiat în mod deosebit, dar Oradea a avut un atac echilibrat cu mai multe guri de foc. Scorul după zece minute a fost de 26-22 în favoarea vizitatorilor.

Secvența a 2-a a consemnat un joc mai bun în apărare. Roș-albaștrii au depus un efort considerabil în defensivă și au oferit o prestație impresionantă în lupta la recuperare, pe care o conduceau la jumătatea meciului. În aceste condiții bihorenii s-au aflat în avantaj pe toată durata primelor 20 minute de joc. La jumătatea partidei scorul era de 42-36.

Sfertul al 3-lea a demarat modest pe faza ofensivă pentru orădeni. Aceștia au marcat primul coș din acțiune la jumătatea acestei perioade de joc. Între timp, U-BT a preluat conducerea, dar CSM-ul a reacționat. Formația gazdă a avut dificultăți la linia de pedeapsă, iar Richard și Baciu au readus Oradea în avantaj de la linia de pedeapsă. Scorul după 30 minute de joc era de 55-54 în favoarea bihorenilor.

Apărarea echipei gazdă a provocat numeroase probleme orădenilor în sfertul decisiv. U-BT a realizat un parțial de 11-2 în primele trei minute și jumătate ale acestei perioade de joc pentru a se desprinde la opt lungimi. Oradea a reușit să se apropie la două puncte pe tabela de marcaj, însă formația gazdă a reacționat și s-a desprins la două posesii. În continuare, atacul CSM-ului a pus în dificultate echipa adversă, dar finalizarea a lăsat mult de dorit. Clujul s-a desprins la șapte puncte în ultimul minut, dar Baciu și Pearson au adus formația bihoreană la trei puncte cu 14 secunde înainte de final.

Kris Richard a totalizat 16 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 10 puncte, Cătălin Baciu a terminat cu 10 puncte, iar Toddrick Gotcher și Nijal Pearson au avut 8 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Emanuel Cățe a reușit 18 puncte.

Scorul general a devenit 2-0 pentru U-BT Cluj-Napoca. Finala se mută la Oradea, acolo unde se vor desfășura următoarele două meciuri, pe 18 și 20 Mai anul curent.