Înfrângere la meciul de debut în LEN EuroCup – ediția 2020/21

CSM Oradea a debutat cu o înfrângere la turneul LEN EuroCup – ediția 2020/21 de la Belgrad. Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a fost învinsă de VK Novi Belgrad în cursul serii de vineri (04.12). Rezultatul final al partidei în care CSM-ul a întâlnit doi dintre foștii săi jucători a fost de 9-12. Pe reprize: 2-2, 2-3, 2-5, 3-2.

Partida a demarat favorabil orădenilor. Silvian Ciolodrovschi a deschis scorul încă din primul punct de joc, dar amfitrionii au reacționat. Dragoljub Rogac a punctat din superioritate numerică, dar Novi Belgrad a răspuns cu aceeași monedă și primul act s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Drasko Gogov a punctat din penalty și a completat un hattrick în cel de-al 2-lea minut din secvența a 2-a, după care Aleksa Petrovski, fost jucător la CSM Oradea, a mărit avantajul gazdelor la două goluri. Seiya Adachi din superioritate numerică, respectiv Silvian Colodrovschi au readus formația bihoeană în joc, dar același Gogov a marcat din nou după ce tot el a irosit o a 2-a lovitură de 5 metri pentru sârbi. Aceștia conducea cu scorul de 5-4 la jumătatea partidei.

Secvența a 3-a a început favorabil CSM-ului care a preluat conducerea după reușitele lui Adachi și Nichita Ilisie. Defensiva orădeană a continuat să aibă probleme împotriva lui Drasko Gogov, jucător ce a ajuns la cinci reușite, după care Nikita Nikolov a readus lui Novi Belgrad avantajul pe tabela de marcaj. Gazdele s-au desprins pe tabela de marcaj în această perioadă de joc, între marcatori numărându-se un ale fost jucător de la CSM Oradea, Mateja Asanovic. Scorul cu opt minute înainte de final era de 10-6.

Pe finalul confruntării, Vlad Georgescu și Albert Alexandru Vătrai, cel din urmă de două ori, au punctat pentru CSM Oradea, stabilind rezultatul final al partidei.

Sâmbătă (05.12), ora 20:00, este programat meciul cu Sintez Kazan. Acesta este unul decisiv pentru orădeni în perspectiva continuării parcursului continental.