Înfrângere la Timișoara în cea de-a 2-a apariție stagională în Liga Națională

CSM CSU Oradea a fost învinsă de SCM Ohma Timișoara, scor 77-73, într-un meci desfășurat duminică (16.10), la Sala Constantin Jude din Timișoara. Meciul contează pentru etapa a 3-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

Partida a demarat favorabil echipei gazdă. Aceasta s-a desprins la 11-3 în primele câteva minute de joc. Reacția a venit din partea CSM-ului cu un parțial de 13-0. Finalul primei secvențe a fost echilibrat, Timișoara reușind să revină și să egaleze situația, scor 19-19.

Sfertul al 2-lea a început mai bine pentru Oradea, dar cele două echipe s-au succedat de cinci ori la conducere. Timișoara a dominat lupta la recuperare, în timp ce bihorenii s-au confruntat cu mari probleme la aruncările de trei puncte. Mark Ogden a suferit o accidentare, fiind retras pe bancă. Gazdele s-au desprins, Erick Neal stabilind scorul la jumătatea partidei, 39-34 în favoarea gazdelor.

CSM CSU Oradea a alergat pe tot parcursul sfertului 3 după rezultat. Lipsită de Mark Ogden, echipa antrenată de Cristian Achim a avut un om mai puțin în rotație la pozițiile 4-5. Mai mult, Cătălin Baciu a ajuns la patru greșeli personale în această perioadă de joc. Au continuat problemele la semicerc, dar și în defensivă. Sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 58-55 în favoarea gazdelor.

Sfertul decisiv a adus Oradea la egalitate în două rânduri, dar a irosit șansa de a prelua conducerea pe tabela de marcaj. CSM-ul a jucat într-o formulă cu Nicolescu la poziția 4, însă Laci Lazar a fost de neoprit în echipa gazdă. După un timp de odihnă, roș-albaștrii au continuat jocul cu Tarolis și Markovic la interior. Problemele la linia de pedeapsă și semicerc au persistat pentru formația orădeană.

Donatas Tarolis a totalizat 15 puncte, Kris Richard a avut 15 puncte, Justin Carter a adăugat 14 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Ilija Djokovic a totalizat 17 puncte pentru SCM Ohma Timișoara.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 1-1 în Liga Națională. În schimb, SCM Ohma Timișoara are 3-0.