Înfrângere pe teren propriu în Meciul 4 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 80-108, în Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc luni (20.05), la Oradea Arena.

Jocul a fost controlat de la început de vizitatori. Aceștia s-au desprins pe tabela de marcaj, având o prestație completă în ambele faze ale jocului. Formația din Cluj a înscris 11 coșuri de trei puncte pe parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Scorul după 10 minute de joc era de 31-13, iar la jumătatea partidei a fost de 58-28.

Sfertul al 3-lea a consemnat un joc ofensiv mai bun pentru bihoreni, însă formația din Cluj-Napoca a continuat să marcheze cu ușurință. Ecartul s-a menținut constant pe tabela de marcaj. Ambele echipe au înscris câte 30 de puncte pe parcursul acestei perioade de joc. Roș-albaștrii au luptat până la capăt, dar au întâlnit o echipă a Clujului deosebit de inspirată pe tot parcursul jocului. Lennard Freemand și Nijal Pearson au avut contribuții la finalizare, iar Luca Năstruț a avut o prestație curajoasă împotriva unui oponent de un nivel foarte ridicat.

Lennard Freeman a totalizat 17 puncte, Nijal Pearson a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, iar Donatas Tarolis a terminat cu 14 punce, 5 recuperări, 3 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. În replică, Bryce Jones a reușit 25 puncte, iar Patrick Richard a adăugat 22 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive.

Scorul general a devenit 3-1 pentru U-BT Cluj-Napoca. Seria se întoarce la Cluj-Napoca, acolo unde se va desfășura Meciul 5. Acesta are loc joi (23.05), ora 19:00.

Foto: Roby Boros