Înfrângere pentru România în precalificările EuroBasket 2025, victorie pentru Lituania în calificările World Cup 2023

Cei patru jucători legitimați la CSM CSU Oradea convocați la echipele naționale ale României și Lituaniei au evoluat în cursul serii de joi (23.02) în precalificările FIBA EuroBasket 2025, respectiv calificările FIBA Basketball World Cup 2023.

România a fost învinsă la limită de Bulgaria, scor 61-62, la capătul unei partide echilibrate. Vulturii au condus doar pentru un singur minut, fiind mai mereu în urma oponentului. Numărul mare de erori și procentajele modeste consemnate în prima repriză și-au pus amprenta asupra rezultatului final.

Titularizat la poziția 2, Kris Richard a bifat 36 minute pe parchet, cele mai multe în acest meci. El a totalizat 8 puncte, cu 3/12 la aruncările din acțiune. Baschetbalistul originar din Texas a adăugat 4 pase decisive, 3 intercepții, 2 capace și 2 recuperări pentru 8 la eficiență.

Căpitan al echipei naționale a României, Bobe Nicolescu a petrecut 20 minute în teren. Venit de pe bancă, el a reușit 10 puncte, cu 4/8 la aruncările din acțiune, 4 recuperări, 7 la eficiență și cel mai mare indice +/-, cu 10.

Tudor Gheorghe a venit de pe bancă și a fost utilizat 12 minute de joc. El nu a punctat, având 2 recuperări și o pasă decisivă cu trei posesii pierdute pentru -2 la eficiență și -8 la +/-.

În urma acestui rezultat, România are 1-4 la general și încheie această fază a precalificărilor duminică (26.02), ora 16:30, în compania Ciprului. Meciul se va disputa la Pitești Arena.

Lituania a depășit Ungaria, scor 89-64. După un start echilibrat, balticii au trecut în control, având un plus de 27 puncte în ultimele 30 minute de joc efectiv.

Donatas Tarolis a fost folosit timp de 15 minute, perioadă extrem de productivă pentru jucătorul CSM-ului la finalizare. El a reușit 13 puncte, având 6/7 la aruncările din acțiune și 1/2 la linia de pedeapsă. A adăugat 2 recuperări, ambele la panoul advers și o pasă decisivă. Doni a avut un capac și o posesie pierdută pentru 14 la eficiență și 12 la +/-.

În urma acestui rezultat, Lituania are 9-2 la general, fiind deja calificată la turneul final al Campionatului Mondial de baschet masculin – ediția 2023. Balticii joacă ultimul meci din această campanie duminică (26.02), în deplasare, cu Franța. Acest meci va stabili numele câștigătoarei Grupei K.

Foto: FIBA.basketball