A 2-a întâlnire cu CSO Voluntari în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin

CSM CSU Oradea întâlnește CSO Voluntari în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide, învingătoarea urmând să avanseze în finala campionatului național al României.

Este un duel ce opune echipele care au jucat împotriva lui U-BT Cluj-Napoca în ultimele trei finale de Liga Națională. CSM CSU Oradea a evoluat în ultimul act în 2021 și 2023, iar CSO Voluntari a făcut-o în 2022.

De altfel, trebuie notat că ilfovenii au avansat în finala LNBM 2022 după ce au trecut în penultimul act de CSM CSU Oradea. Atunci, CSO Voluntari a câștigat de două ori la Arena Antonio Alexe, iar apoi au închis seria în propriul fief.

Va fi, așadar, cea de-a 2-a confruntare directă în playoff între Oradea și Voluntari. De notat că pe lângă acel triumb, formația de lângă capitala României a învins CSM CSU Oradea și în finala Cupei României din 2021.

Bilanțul general al confruntărilor directe cu caracter oficial între cele două formații este de 6-6. CSM CSU Oradea a triumfat în ultimele patru întâlniri directe consemnate în ordine cronologică. Este vorba despre confruntările înregistrate în sezonul regulat al edițiilor 2022/23 și 2023/24 ale Ligii Naționale.

Cristian Achim are avantaj în duelurile directe cu Ainars Bagatskis, actualii antrenori principali ai celor două combatante. Ei s-au duelat din actualele posturi, scorul fiind de 3-0 în favoarea tehnicianului român.

Meciul 1 al seriei dintre CSM CSU Oradea și CSO Voluntari, contând pentru semifinalele Ligii Naționale Getica 95 – ediția 2023/24 are loc joi (25.04), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc AICI.

Meciul 2 are loc sâmbătă (27.04), ora 17:45, la Arena Antonio Alexe. Bilete se găsesc AICI. Acest meci va fi televizat.

Abonamentele sunt valabile la ambele meciuri.

Seria se va muta la Voluntari pentru Meciul 3 și eventualul Meci 4. Aceste jocuri ar urma să se desfășoare în primele zile ale lunii Mai.

Foto: Roby Boros