Jon Arledge a debutat în Liga Națională și a avut un aport important în victoria de la Sibiu

Jonathan Arledge a debutat în Liga Națională. Jucătorul american sosit la CSM CSU Oradea în a 2-a jumătate a lunii Noiembrie, cu scopul de a compensa pentru absența lui Nikola Markovic (accidentat), a bifat cea de-a 2-a apariție în uniforma roș-albastră.

Jon a ajutat CSM-ul să învingă pe terenul lui BC CSU Sibiu. Rezultatul final a fost de 95-85, la capătul unui joc controlat în ultimele 30 minute de formația bihoreană. Meciul a avut loc sâmbătă (02.12), la Sala Transilvania din Sibiu și contează pentru etapa a 11-a din LNBM Getica 95 – ediția 2023/24.

Venit de pe bancă, Arledge a avut un rol extrem de important în ecuația acestui meci. Cu Donatas Tarolis, Cătălin Baciu și Lennard Freeman, ceilalți trei jucători de pozițiile 4-5, confruntați cu probleme cu greșelile personale, americanul a adus un plus extrem de important la interior. Acesta a demonstrat experiență, tărie de caracter și stăpânire de sine în multe momente pe parcursul tensionatului joc de la Sala Transilvania.

Statistic, numărul 21 de la CSM Oradea a bifat 19 minute și 23 secunde pe parchet. Perioadă în care a totalizat 7 puncte, cu 3/7 la aruncările din acțiune. El a cules o recuperare ofensivă, a livrat o pasă decisivă și a administrat un capac pentru 6 la eficiență și 5 la +/-.

La rândul său, Arledge a fost la un pas de a fi eliminat din joc. El a terminat meciul cu patru greșeli personale, în condițiile în care Tarolis a fost descalificat, iar Baciu și Freeman au avut câte patru greșeli personale la rândul lor.

Amintim că Arledge a debutat în mod oficial pentru CSM CSU Oradea în victoria cu Legia Varșovia, scor 93-74, din FIBA Europe Cup. Atunci nu a avut reușite de natură statistică, fiind la prima apariție pe teren după șapte luni și la doar câteva zile după sosirea la Oradea, neavând prea multe informații de natură tactică.

Foto: Roby Boros