Jonathan Arledge este noul jucător al CSM CSU Oradea

Jonathan Harold Arledge este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Stabilit în capitala SUA, Washington DC, în vârstă de 32 ani, acesta evoluează la pozițiile 4-5 și este jucător de mână stângă. Arledge se află la primul angajament în România. El măsoară 2.07 metri și a evoluat ultima dată pentru Goyang, în Coreea de Sud.

Noul jucător al roș-albaștrilor a absolvit liceul KIMA în 2010 și universitatea Old Dominion cinci ani mai târziu. Între 2010 și 2014 a jucat pentru George Mason, iar în stagiunea 2014/15 a activat pentru Old Dominion. De altfel, cariera profesionistă a lui Arledge a demarat în anul în care a absolvit universitatea.

El a jucat pentru Boncourt (Elveția), BA Latina și Piacenza (Italia), Ventspils (Letonia), Cholet (Franța), Guelph (Canada), Peristeri (Grecia) și Porto (Portugalia). Arledge a jucat împotriva lui CSM CSU Oradea în ediția 2021/22 din FIBA Europe Cup.

În sezonul 2022/23, Jonathan a jucat 40 meciuri în Korean Basketball League. A avut 30 apariții pentru Goyang și 10 pentru Seoul Thunders. A avut medii statistice de 7.7 puncte, 3.1 recuperări, 0.9 pase decisive în 14.1 minute pentru 5.6 la eficiență. De-a lungul experienței coreene, Arledge a înscris 49 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 35%.

Arledge este component al echipei naționale a Libanului. El a evoluat în calificările FIBA Basketball World Cup 2023 pentru această reprezentativă.

Jonathan Harold Arledge va sosi în România pe parcursul următoarelor zile. El nu a evoluat într-un meci oficial din luna Aprilie anul curent. Va fi supus examenului medical, după care va începe activitatea alături de noii săi colegi de echipă.

Foto: FIBA.basketball