Josh Bostic este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea

Joshua Lamont Bostic este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. În vârstă de 35 ani, înalt de 1.96 metri, originar din Statele Unite ale Americii, acesta este jucător de poziția 3 și poate să evolueze în anumite condiții la poziția 4.

Bostic este cunoscut publicului orădean după confruntarea CSM-ului cu Anwil Wloclawek, din 21 Decembrie 2022, contând pentru etapa a 2-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup. Atunci, Josh a avut 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive în 31 minute de joc, contribuind consistent la victoria lui Anwil la Oradea Arena, scor 91-73.

Absolvent al universității Findlay în 2009, Bostic a acumulat experiență la nivel profesionist în SUA, Japonia și în Europa. De-a lungul celor mai bine de 13 ani și jumătate de carieră, Josh a avut angajamente cu Kyoto Hannaryz (Japonia), New Mexico Thunderbirds și Grand Rapids Drive (G-League), Liège, Mons-Hainaut și Charleroi (Belgia), Élan Chalon (Franța), Spartak Saint Petersburg (Rusia), VEF Rīga (Letonia), Juvecaserta, Dinamo Sassari, Reggio Emilia și Brindisi (Italia), Zadar (Croația), respectiv Arka Gdynia (Polonia).

În sezonul 2022/23, Bostic a bifat 9 apariții în FIBA Europe Cup având medii statistice de 14.3 puncte, 4.4 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.0 intercepții în aproape 28 minute pe meci pentru 15.3 la eficiență. În liga poloneză a bifat 17 apariții, fiind titularizat de 16 ori și a avut medii statistice de 8.2 puncte, 3.6 recuperări, 2.5 pase decisive, 1.5 intercepții pentru 8.2 la eficiență.

Jucător ofensiv de temut, capabil să-și creeze propria aruncare, atât de la mare distanță, cât și prin atacarea coșului în dribling, Josh Bostic a fost în urmă cu câțiva ani unul dintre cei mai buni marcatori ai majorității echipelor la care a evoluat. De asemenea, el este un jucător capabil să-și pună colegii în valoare și să creeze situații favorabile pentru aceștia.

Trecerea anilor i-a alterat productivitatea la finalizare, însă a dobândit experiență și prin natura calităților pe care le deține este un jucător ce atrage atenția defensivei adverse, fiind profilul de jucător de care CSM CSU Oradea are nevoie în prezent pentru a acoperi absența lui Justin Carter fără a afecta rolul celorlalți jucători în filosofia de joc a echipei.

CSM Oradea și Josh Bostic au parafat un acord cu valabilitate până la încheierea sezonului competițional 2022/23. Sportivul urmează să sosească la Oradea pe parcursul zilelor următoare împreună cu soția sa și cei doi copii. Clubul depune eforturi pentru completarea dosarului de transfer internațional în încercarea de a obține drept de joc la următorul meci din cupele europene.

Foto: Roby Boros