Judoka Asley González a obținut cetățenia română

Asley González, sportiv legitimat la CSM Oradea, a dobândit cetățenia română. Născut pe data de 5 septembrie 1989, sportivul originar din Cuba a făcut o solicitare în acest sens, ea fiind soluționată de către Ministerul Afacerilor Externe printr-o Hotărâre de Guvern, în fata de 4 august 2021.

Sportivul urmează să depună jurământul în noua calitate de cetățeană al României în cursul zilei de luni (09.08).

González a reprezentat Cuba în competițiile internaționale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în anul 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 kilograme masculin. De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpide de la Londra, în 2012. De asemenea, Asley a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, respectiv la Rio de Janeiro în 2016.

De asemenea, Asley González are multiple medalii obținute pentru Cuba în cadrul Jocurilor PanAmericane și a Campionatelor PanAmericane în aceeași probă.

Obiectivul lui Asley González în calitate de cetățeană român este acela de a reintra în circuitul internațional. E intenționează să participe la competiții și să se califice la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, programate a se desfășura la Paris, în vara anului 2024.

În acest an, Asley González a reprezentat CSM Oradea la Cupa României și la Campionatul Național de lupte la sol (ne waza). El a obținut medalia de aur în ambele întreceri, la categoria 90 kilograme masculin.