Justin Carter a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi

Justin Carter a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi ca urmare a accidentării suferite în meciul de la Constanța, desfășurat sâmbătă (14.01.2023). Baschetbalistul american a fost diagnosticat cu o afecțiune în urma căreia s-a luat decizia de a-l supune unei operații.

Potrivit diagnosticului, partea exterioară a meniscului s-a rupt, iar aceasta acționează ca un foarfece și există riscul de a provoca o tăiere a ligamentelor. Din acest motiv s-a luat decizia de a apela la intervenție chirurgicală prin care s-a curățat genunchiul și s-a reparat meniscul.

Intervenția a avut loc luni (23.01.2023). Aceasta a decurs fără complicații. Echipa medicală, condusă de către dr. Răzvan Melinte, care a efectuat operația, a recomandat repaos complet pentru o perioadă de o săptămână, după care va începe un program de terapie urmat/dublat de recuperare medicală. Carter va fi evaluat peste trei săptămâni de către dr. Melinte, iar în funcție de acest control se va lua decizia începerii programului de recuperare sportivă. Justin Carter devine indisponibil pentru o perioadă de aproximativ 6-8 săptămâni.

În vârstă de 35 ani, jucător de pozițiile 1-2-3, Justin Carter parcurge primul sezon alături de CSM CSU Oradea. El a jucat 24 meciuri oficiale în uniforma roș-albastră: 13 în Liga Națională, 9 în FIBA Europe Cup, 2 în Cupa României.

Foto: Roby Boros