Kris Richard reușește un record personal de pase decisive într-un meci jucat pentru CSM Oradea

Kris Richard a egalat recordul stagional de pase decisive contabilizate de un singur jucător pe parcursul unui meci din Liga Națională de baschet masculin. Jucătorul ce tocmai a aniversat 35 ani de viață a livrat 15 pase decisive în victoria repurtată de CSM CSU Oradea pe terenul lui Dinamo București, scor 84-81.

Titularizat în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim, Richard a reușit 15 puncte și 15 pase decisive, cu 3 recuperări, o intercepție și o posesie pierdută. El a fost faultat de șase ori și a terminat cu 25 la eficiență, respectiv 4 la +/-.

Kris a întâmpinat probleme la finalizare, încheind partida cu 5/13 la aruncările din acțiune pentru 38%. El a marcat o dată de pe semicerc și de patru ori din interiorul acestuia. Pe finalul jocului, numărul 0 de la CSM CSU Oradea a transformat patru aruncări libere din tot atâtea executate.

Richard egalează performanța izbutită de Sayeed Pridgett de la Rapid București. Pe 6 Ianuarie anul curent, acest jucător a livrat 15 pase decisive colegilor săi în victoria cu CSM Târgu Jiu. Totodată este un record personal pentru Kris în ceea ce privește numărul de pase decisive distribuite într-un meci disputat în uniforma CSM Oradea.

Meciul cu Dinamo a fost cel de-al 178-lea susținut de Kris Richard în Liga Națională. El are 23 în Cupa României și unul în SuperCupă, respectiv 61 în cupele europene.

Foto: Roby Boros