Kris Richard și Donatas Tarolis au intrat în programul echipelor naționale

Kris Richard și Donatas Tarolis s-au alăturat echipelor naționale ale României și Lituaniei pentru jocurile din precalificările EuroBasket 2025, respectiv calificările World Cup 2023. Cei doi se vor întoarce la echipa de club, CSM CSU Oradea, pe 27 Februarie, adică lunea viitoare.

Richard a petrecut ultimele zile în Oradea, aflându-se sub tratament medical pentru o mai veche problemă la genunchi. El a efectuat călătoria spre Pitești în cursul serii de duminică (19.02).

Tarolis a fost convocat de urgență la echipa națională a Lituaniei. El s-a deplasat în țara natală pe parcursul zilelor trecute pentru a fi prezent luni (20.02) la reunirea primei reprezentative.

Amintim că de joi (16.02), la o zi după încheierea turneului final de Cupa României, alți doi sportivi se află în programul echipei naționale de seniori a României. Este vorba despre Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe. Ei se vor întoarce la Oradea tot pe data de 27 Februarie anul curent.

Cu scopul de a preveni epuizarea fizică și mentală a sportivilor, precum și cu scopul de a evita nedorite accidentări, staff-ul tehnic al CSM Oradea a luat decizia de a le acorda câteva zile libere celor patru jucători după întoarcerea de la echipele naționale. Ei vor intra în programul echipei de club începând de joi (02.03).

Primul meci oficial al CSM CSU Oradea după fereastra FIBA destinată echipelor naționale este programat pentru sâmbătă (04.03). Adversar este BC CSU Sibiu, meci contând pentru TOP 10 din Liga Națională și programat a se desfășura la Arena Antonio Alexe. Vom reveni cu informații concrete referitor la data și ora de începere a acestui meci, respectiv cu detalii privind comercializarea biletelor. Abonamentele sunt valabile la această partidă.

Foto: Roby Boros