Kris Richard și Tudor Gheorghe au început pregătirile cu echipa națională a României pentru confruntările cu Albania și Slovacia

Kris Richard și Tudor Gheorghe se numără între jucătorii aflați în programul echipei naționale de baschet masculin a României. Cei doi componenți ai CSM CSU Oradea se pregătesc sub comanda noului selecționer Mickey Gorke, în Arena FRB din București.

Potrivit programului anunțat de către Federația Română de Baschet, la data de 10 Iulie anul curent se va desfășura un joc de verificare cu Bulgaria, în țara vecină. Tricolorii se vor întoarce apoi în țara pentru a continua pregătirile.

Acțiunea din această vară se concentrează asupra campaniei din precalificările FIBA EuroBasket 2025. România a fost repartizată în Grupa I, alături de Albania și România. Programul meciurilor este următorul:

– Miercuri (19.07), ora 21:30, vs Albania (deplasare)
– Sâmbătă (22.07), ora 18:00, vs Slovacia (la Pitești Arena)
– Sâmbătă (29.07), ora 18:00, vs Albania (la Pitești Arena)
– Miercuri (02.08), ora 19:00, vs Slovacia (deplasare)

Jocurile de pe teren propriu vor fi transmise în direct pe DigiSport. Cele din deplasare sunt disponibile pe internet, prin intermediul platformei YouTube FIBA The Basketball Channel.

Prima clasată la încheierea grupei avansează în calificările FIBA EuroBasket 2025.

Amintim că în această vară se desfășoară Jocurile Mondiale Universitare 2023, acolo unde România va participa în competiția de baschet masculin. La acest lot a fost convocat Bobe Nicolescu, căpitanul echipei CSM CSU Oradea. Acest eveniment se va desfășura în China.