Larisa Florian a fost aproape de medalie la Jocurile Europene

Larisa Florian a participat la categoria 52 kilograme în cadrul concursului de judo de la Jocurile Europene. Evenimentul este organizat în premieră și este găzduit de Baku, capitala Azerbaidjanului.

Sportiva legitimată la CSM JC Liberty Oradea a ratat accesul pe podium, fiind învinsă în duelul pentru medaliile de bronz de către Mareen Kareh, din Germania.

Orădeanca care va aniversa 20 ani de viață pe data de 8 august a învins-o pe Janna Sundberg (Finlanda) în primul tur, pentru ca apoi să o depășească prin ippon pe Kelly Edwards (Marea Britanie).

În sferturile de finală, Larisa (foto, în dreapta) a pierdut cu Natalia Kuziutina (Rusia). În urma acestui eșec, compatrioata noastră a continuat concursul în recalificări, unde a depășit-o pe Birgit Ente (Olanda), prin ippon. Ulterior s-a consemnat înfrângerea cu reprezentanta Germaniei, prin ippon, în confruntarea pentru medalia de bronz.

Proba de 52 kilograme a fost câștigată de ploieșteanca Andreea Chițu. Aceasta este a 2-a medalie de aur obținută de România la Jocurile Europene, după performanța obținută de Ana Maria Brânză, la spadă.

La proba de 52 kilograme feminin au participat 30 de sportive.

Larisa Florian este antrenată de către Aurelian Fleisz. Lotul național de judo al României este condus de către: Florin Bercean, Simona Richter și Alexandru Chirilă.

De notat că în cadrul acestui concurs a fost inclus și Campionatul European de judo – ediția 2015.

Sportiva legitimată la CSM JC Liberty Oradea va participa la Jocurile Mondiale Universitare – ediția 2015, programate a se desfășura în Corea de Sud.