Larisa Florian nu participă la Campionatul European de judo pentru seniori – ediția 2018

Actualizare

Larisa Florian nu va participa la Campionatul European de judo, fiind accidentată la umăr cu puțin timp înaintea plecării la Tel-Aviv.

Larisa Florian, sportivă legitimată la CSM Liberty Oradea, va participa la Campionatul European de judo pentru seniori – ediția 2018. Evenimentul este programat a se desfășura în perioafa 26-28 aprilie anul curent, la Tel-Aviv (Israel).

Sportiva orădeană este angrenată în proba de -52 kilograme feminin. Aceasta se va desfășura în cursul zilei de joi (26.04). Culoarul Larisei va fi stabilit în cadrul ceremoniei de tragere la sorți programată a se desfășura miercuri (25.04), cu începere de la ora locală 16:00.

Programul cuprinde jocurile eliminatorii, joi (26.04), cu începere de la ora locală 12:00. Fazele superioare, duelurile din repesaj, respectiv confruntările pentru medalii se vor desfășura în cadrul aceleiași zile, de la ora locală 17:00.

Larisa Florian este vicecampioană continentală în exercițiu la tineret (U23), performanță obținută în luna noiembrie a anului trecut la Podgorica (Muntenegru).

Bilanțul pe anul 2017 al Larisei mai cuprinde următoarele rezultate:

– medalia de aur la Grand Slam-ul de la Baku (Azerbaidjan)
– medalia de argint la Openul European de la Minkk (Belarus)
– medaliile de bronz la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), Grand Prix-ul de la Düsseldorf (Germania), espectiv Mastersul de la St. Petersburg (Rusia)
– titlul de campioană naţională a României la seniori

În 2018, Larisa a obținut o medalie de argint la Grand Prix-ul de la Agadir (Maroc). Ea a ratat bronzul de puțin în cadrul Grand Slam-ului de la Ekaterinburg (Rusia).