Larisa Florian se pregătește pentru ultimele două evenimente pe anul 2017

Larisa Florian se pregătește pentru participarea la turneul internaţional de Grand Slam de la Tokyo (Japonia), respectiv concursul World Masters de la Sankt Petersburg (Rusia). Pentru sportiva legitimată la CSM Liberty Oradea și antrenată de către Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco acestea vor fi ultimele două evenimente din calendarul competițional pe anul 2017.

Concursul din Japonia demarează la data de 2 decembrie anul curent. Ulterior, Larisa va lua parte la stagii de pregătire alături de alți sportivi orădeni.

În data de 13 decembrie 2017 este programat debutul turneului World Masters din Rusia, acolo unde vor lua startul primii 16 sportivi ai lumii la fiecare categorie. Florian se situează în prezent pe locul al 6-lea în ierarhia mondială în limitele categoriei -52 kilograme. Potrivit bihon.ro, larisa este singura judoka din România situată la ora actuală între primii 16 sportivi la propria categorie de vârstă.

Reamintim faptul că Larisa este vicecampioană europeană de tineret, performanță atinsă la Podgorica. Palmaresul său din 2017 mai cuprinde medalia de aur la Grand Slam-ul de la Baku (Azerbaidjan), medalia de argint la Openul European de la Minkk (Belarus), medaliile de bronz la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) şi la Grand Prix-ul de la Düsseldorf (Germania), precum şi titlul de campioană naţională de senioare.