Levente Vancsik a fost cel mai bun marcator al României în victoria cu Finlanda la turneul de calificare pentru Campionatul European de polo – ediția 2024

Levente Vancsik a fost cel mai bun marcator al echipei naționale a României în meciul cu Finlanda, în ziua a 2-a a turneului de calificare pentru Campionatul European de polo pe apă – ediția 2024. Tricolorii au învins cu scorul de 19-6.

Partida a avut loc sâmbătă (24.06), la Kranj (Slovenia). Jocul a fost la discreția României. Scorul pe pe reprize este elocvent în acest sens: 5-1, 7-3, 2-0 și 5-0.

Vancsik a înscris patru goluri, fiind cel mai bun marcator al partidei. Centrul de la CSM Oradea a jucat și în primul meci al României, susținut vineri (23.06). Oponent a fost Elveția, meciul încheindu-se cu scorul de 19-9. Jucătorul CSM-ului nu a punctat în acest meci.

România are 2 victorii din tot atâtea partide disputate, similar Sloveniei. Cele două se duelează direct duminică (26.06), pentru stabilirea ocupantei primei poziții.

Următoarea ediție a Campionatului European de polo pe apă va avea loc în perioada 3-16 Ianuarie 2024, la Netanya (Israel). Gazdele sunt calificate din oficiu, alte opt echipe având locul asigurat la turneul final prin prisma clasării la precedenta ediție a Europenelor, găzduite în vara anului 2022, la Split (Croația). Acestea sunt Croația, Ungaria, Spania, Italia, Grecia, Franța, Muntenegru și Georgia.

Ultimele șapte locuri se alocă pe baza celor patru turnee de calificare. Ocupantele locului 1 se califică la turneul final. Locurile 2 vor alcătui un clasament separat. Cele mai bune trei locuri 2 se califică la turneul final al Campionatului European.

Ulterior turneului de calificare pentru Campionatul European de polo pe apă – ediția 2024, echipa națională a României se va deplasa la Los Angeles (SUA) pentru finala Cupei Mondiale – ediția 2023. Aici, tricolorii vor întâlni principalele forțe ale jocului de polo.

Foto: Federatia Romana de Polo (Facebook)