Ligia Bara este vicecampioană națională la proba de săritura în înălțime feminin

Ligia Bara, de la CSU CSM Oradea, s-a clasat pe locul al 2-lea în proba de săritura în înălțime la Campionatele Naționale de seniori și U23 ale României la atletism – ediția 2020. Evenimentul s-a desfășurat pe 4-5 și septembrie anul curent, la Cluj-Napoca.

Bara, 26 ani, a încheiat competiția cu rezultatul de 1.75 metri. Ea a fost devansată de către Daniela Stanciu, de la Steaua București, autoare a unei sărituri de 1.80 metri. Podiumul a fost completat de Florentina Budica, de la CSM Craiova.

La proba de sărutura în înălțime feminin au participat cinci sportive. Una dintre ele a fost Alesia Rengle, legitimată la CN Mihai Eminescu Oradea și născută în 2003. Astfel, ea a înregistrat cel mai bun rezultat între sportivele U23.

Claudiu Alexandru Hașegan, de la CSU CSM Oradea a obținut medalia de argint la proba de săritura în înălțime masculin tineret, cu rezultatul de 1.95 metri. El cucerise bronzul, având același rezultat, la Internaționalele României, desfășurate tot la Cluj, cu doua săptămâni mai devreme.

Andrei David, de la CSU CSM Oradea, s-a clasat pe locul 6 din zece participanți în proba de suliță. El a încheiat competiția cu rezultatul de 60.18 metri. Alexandru Novac, de la CSM București, cu 76.88 metri, a câștigat proba.

Alexandru Mihai Huțanu, tot de la CSU CSM Oradea, s-a clasat pe locul al 10-lea din totalul de 12 participanți la proba de 1.500 metri. El a încheiat întrecerea cu rezultatul de 4 minute, 13.41 secunde. Întrecerea a fost adjudecată de Nicolae Coman, de la CSU Arad – CSM Craiova, autor al unui rezultat de 4 minute, 6.11 secunde.

Huțanu a participat și în proba de 800 metri, aici situându-se pe locul al 14-lea din totalul de 18 sportivi. El a terminat concursul du 2 minute 0.87 secunde. Cristian Voicu (CSM Vâlcea) a triumfat cu timpul de 1 minut 51.09 secunde.

Cristian Dobîndă, de la CSU CSM Oradea, s-a clasat pe locul al 9-lea din totalul de zece sportivi înscriși în concursul de săritură în lungime. El a înregistrat rezultatul de 5.21 metri. Competiția a revenit lui Gabriel Bitan (CSM Onești), autor al unei sărituri de 7.73 metri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *