Ligia Bara, medalie de argint la Campionatul Balcanic pentru seniori – ediția 2019

Ligia Bara a obținut medalia de argint la Campionatul Balcanic pentru seniori – ediția 2019. Evenimentul s-a desfășurat la Proveț, Bulgaria.

Sportiva legitimată la CSU CSM Oradea, antrenată de Mariana și Virgil Preda, a obținut rezultatul de 1.80 metri, cu care s-a clasat pe locul al 2-lea. Competiția a fost adjudecată de Mirela Demireva, din Bulgaria, vicecampioana olimpică a probei. Aceasta a sărit 1.94 metri.

Reamintim că Ligia Bara a obținut medalia de argint la campionatele naționale de sală și în aer liber în proba de săritură în înălțime feminin în acest an. Ambele probe le-a terminat cu același rezultat ca și la Proveț. Ligia s-a impus la Memorialul Iolanda Balas Soter, din cadrul Campionatelor Internaționale de Atletism ale României. Aceasta a fost a 3-a ediție consecutiv câștigată de sportiva orădeană.

În urmă cu opt ani, Ligia Bara a obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale de juniori. Ea a sărit atunci 1.87 metri. Acea performanță rămâne în continuare cea mai importantă din istoria atletismului bihorean.