LPS Bihorul CSM Oradea s-a calificat între primele patru echipe ale CN U18 Masculin – ediția 2021/22

LPS Bihorul CSM Oradea s-a calificat in extremis în semifinalele Campionatului Național U18 masculin – ediția 2021/22. Formația antrenată de Ivan Gemaljevic și Alin Cureș a învins CSȘ Târgoviște, scor 89-73, în cursul dimineții de vineri (13.05).

Acesta este primul succes al formației bihorene în la turneul organizat la Craiova. LPS Bihorul CSM Oradea are un bilanț general de 1-2, iar cu 4 puncte acumulate se află la egalitate cu CSȘ Târgoviște și CSU Știința Slam București. Astfel se trece la departajarea celor trei formații aflate la egalitate.

Aici se ține cont de rezultatele directe. Este vorba despre:

  • CSȘ Târgoviște vs CSU Știința Slam București, scor 20-0 (forfait, fără punct în clasament pentru bucureșteni)
  • CSU Știința Slam București vs LPS Bihorul CSM Oradea, scor 89-65
  • LPS Bihorul CSM Oradea vs CSȘ Târgoviște, scor 89-73

Prin urmare, toate echipele au câte o victorie și o înfrângere. Trebuie făcută precizarea că înfrângerea Științei este prin forfait, adică nu se acordă punct în clasament. Rezultă următoarea situație la egalitatea în trei:

  • LPS Bihorul CSM Oradea – 1/1 3 puncte
  • CSȘ Târgoviște – 1/1 3 puncte
  • CSU Știința Slam București – 1/1 2 puncte (înfrângere prin forfait

De aici rezultă că formația orădeană se califică de pe locul 2 în Grupa A datorită victoriei directe în fața lui CSȘ Târgoviște.

Prima poziție în clasament a revenit Stelei București, formație ce are un bilanț general de 2-1, adică 5 puncte acumulate.

În semifinale, programate sâmbătă (14.05), LPS Bihorul CSM Oradea întâlnește Dinamo CSȘ Nr. 6 București.