Luca Năstruț, primul produs din istoria CSM Oradea care încheie un meci din Liga Națională în calitate de cel mai bun marcator

CSM CSU Oradea a învins Laguna București, scor 90-49. Partida a avut loc vineri (27.01), la Oradea Arena și contează pentru etapa a 18-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Partida a consemnat o premieră absolută. Un jucător format la juniorii CSM Oradea a fost cel mai bun marcator al echipei de seniori într-un meci oficial. Este vorba despre Luca Năstruț.

Sportivul născut la Satu Mare, dar format în sistemul juvenil orădean a contabilizat 16 puncte în 24 minute de joc. El a terminat cu 6/11 la aruncările din acțiune, incluzând patru reușite din spatele semicercului. De altfel, Luca a înscris toate punctele sale din acțiune.

Năstruț a adăugat 4 recuperări și 2 pase decisive. El nu a pierdut nicio posesie și a avut 17 la eficiență, respectiv 28 la +/-. Iată ce a declarat jucătorul cu numărul 23 la încheierea partidei:

„A fost un meci bun pentru noi, în care toată lumea a reușit să joace. Cred că există beneficii de pe urma acestui meci. Ne-a ajutat la moral pentru meciul din Polonia, s-a reușit rotirea tuturor jucătorilor. Totodată mulțumim celor de la Laguna pentru faptul că au fost de acord să joace o zi mai devreme. Cred că acest lucru ne ajută pentru pregătirea meciului cu Anwil.

Urmează o perioadă destul de greu Ne așteaptă mai multe meciuri cu miză, dar la cum se muncește la echipă am toate motivele să fiu optimist în ceea ce privește șansele noastre.”

Referitor la prestația sa, fiind cel mai bun marcator al echipei în acest meci, Luca a spus:

„Mă simt foarte bine pe teren. Colegii mei au încredere în mine și mă pun în situații favorabile. Încerc la fiecare meci să progresez și înțeleg că trebuie să profit de fiecare șansă care mi se oferă, să dau totul în fiecare moment al jocului.”

Întrebat cum se simte să joace la echipa de seniori după ce a evoluat la nivel de juniori pentru CSM Oradea, Năstruț a precizat:

„Este o onoare să fac parte din această echipă. Vreau pe această cale să mulțumesc tuturor celor din club pentru încrederea acordată și celor care m-au ajutat să ajung aici pentru suportul oferit. Sper să nu îi dezamăgesc și evoluțiile mele să fie în progres.”

În zece apariții la nivelul Ligii Naționale în sezonul 2022/23, Năstruț are medii statistice de 4.8 puncte, 1.9 pase decisive și 1.3 recuperări pentru 6.4 la eficiență.