Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea

Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea. Sportivul originar din Satu Mare, provenit dintr-o familie de sportivi de performanță, a petrecut sezonul 2021/22 în primul eșalon al României la BC CSU Sibiu.

Recent absolvent al liceului, Năstruț este jucător de poziția 2. El măsoară 1.93 metri și are drept principală calitate aruncarea. Luca va aniversa 19 ani de viață în cursul lunii August.

Năstruț a început să practice jocul de baschet în localitatea natală, la LPS CSȘ Satu Mare. El evoluat aici la categoriile mici de vârstă, după care s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea. Luca a contribuit la câștigarea medaliilor de argint în Campionatul Național U18 Masculin – edițiile 2018/19 și 2020/21. Între paralel, pe parcursul sezonului 2020/21 a fost cooptat în lotul echipei de seniori, însă în vara anului 2021 a plecat la Sibiu sub formă de împrumut.

Alături de gruparea de pe Cibin, Luca a bifat 17 apariții în Liga Națională și una în Cupa României. El a contribuit la gruparea galben-albastră cu 1.6 puncte și 0.6 recuperări în aproape șapte minute pe partidă. De asemenea, Năstruț a evoluat pentru BC CSU 2 Sibiu în Liga 1 Masculin, unde a înregistrat medii statistice de 17.9 puncte, 5.1 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.2 intercepții în aproape 28 minute pe meci, având 61% la aruncările de două puncte, 33% la semicerc, respectiv 74% la linia de pedeapsă și 16.6 la eficiență.

Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea urmând să facă parte din lotul echipei principale, fiind unul dintre cei mai talentați jucători formați în cadrul Academiei CSM Oradea.