Luni (25.07) se stabilesc grupele din prima fază a Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23

Federația Română de Baschet a anunțat că luni (25.07), cu începere de la ora 12:00, la Ploiești, organizează tragerea la sorți pentru jocurile din prima fază a Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23.

Cele 18 echipe eligibile să participe în competiție, între care se numără și CSM CSU Oradea, vor fi repartizate în șase grupe de câte trei echipe fiecare. S-a anunțat că la tragerea la sorți nu vor exista restricții și capi de serie, astfel încât această extragere este complet deschisă.

După stabilirea componenței celor șase grupe se va desfășura o licitație pentru stabilirea echipelor gazdă a fiecăruia din cele șase turnee ce vor alcătui prima fază a competiției. Faza de calificare se va desfășura în perioada 1-3 Octombrie anul curent, urmând ca fiecare turneu să se dispute pe sistemul fiecare cu fiecare.

Formațiile desemnate gazdă vor juca în prima și ultima zi a turneului. În schimb, celelalte echipe vor juca în zile consecutive, în speță în zilele 1 și 2 pentru o echipă, respectiv zilele 2 și 3 pentru cealaltă.

Câștigătoarele celor șase turnee și cele mai bune două locuri 2 se califică la turneul final, de forma Final 8. Acesta va avea loc în perioada 11-15 Februarie 2023, într-o locație ce va fi stabilită ulterior, tot prin licitație.

Reprezentanții mass-media sunt invitați de FR Baschet să participe la tragerea la soți și la licitație sunt așteptați la recepția Hotelului Central din Ploiești pentru a fi îndrumați spre sala de conferințe care va găzdui evenimentul. Evenimentul va fi transmis în direct pe canalele social media ale Federației Române de Baschet.

Potrivit unei decizii a Consiliului Director al FR Baschet din 5 Mai 2022, în Cupa României la baschet masculin – ediția 2022/23 se va juca cu obligativitatea de a utiliza cel puțin doi jucători români, dintre care cel puțin unul trebuie să fie U23 (născut după 1 Ianuarie 2000). Este permisă înscrierea pe lista de 12 a cel mult șase jucători străini, respectiv a cel mult șapte străini în lotul lărgit.

Foto: FRBaschet.ro