Mai mulți jucători de la CSM Oradea în lotul pentru turneul preolimpic de polo pe apă de la Rotterdam

Patru jucători de la CSM Oradea au fost incluși în lotul de 15 cu care echipa națională de polo pe apă a României se deplasează la Rotterdam (Olanda), pentru turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo – ediția 2021. Aceștia sunt Alexandru-Albert Vătrai, Bogdan Remeș, Vlad Georgescu și Ferenc Czenk.

Componența completă a echipei: Marius Tic, Cosmin Radu, (capitanul echipei), Alexandru-Albert Vatrai, Tudor Fulea, Victor Antipa, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu, Bogdan Remes, Robert Gergelyfi, Vlad Georgescu, Alexandru Ghiban, Levente Vancsik, Serban Abrudan, David Bota, Ferenc Czenk.

Staff-ul tehnic al echipei naționale a României este alcătuit din: Athanasios Kechagias – antrenor principal, Vergos Panagiotis – antrenor secund, Alina-Maria Smaranda – doctor, Georgeta Kari – kinetoterapeut, Călin Găvruș – conducător delegație.

Deplasarea în Olanda se face joi (11.02). Competiția demarează duminică (14.02). România a fost repartizată în Grupa B. Iată programul tricolorilor:

  • Duminică (14.02), vs Croația
  • Luni (15.02), vs Rusia
  • Marți (16.02), vs Olanda
  • Miercuri (17.02), vs Germania
  • Joi (18.02), vs Franța

În cealaltă grupă evoluează Brazilia, Canada, Georgia, Grecia, Muntenegru și Turcia.

Ocupantele primelor patru locuri în ambele grupe se califică în sferturile de finală ale turneului preolimpic. De aici se joacă în sistem direct eliminatoriu. Primele trei clasate la încheierea evenimentului de la Rotterdam obțin dreptul de participare la turneul olimpic de polo pe apă de la Tokyo.

La ora actuală se cunosc nouă echipe ce vor juca la Olimpiadă. Este vorba despre Japonia (gazdă), Serbia, Italia, Spania, SUA, Australia, Africa de Sud, Ungaria și Kazahstan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *