Mai mulți tineri baschetbaliști orădeni au fost remarcați la turneele finale ale Campionatelor Naționale – ediția 2021/22

Baschetbaliștii orădeni au reușit câteva performanțe notabile la turneele finale ale Campionatelor Naționale de Juniori – ediția 2021/22. Echipa U13 a cucerit medalia de argint, iar formațiile U18, U14 și U15 au obținut calificarea la fazele finale, clasându-se în cele din urmă pe locurile 4, 8 și 10.

În completarea rezultatelor obținute de echipe, mai mulți jucători au dat dovadă de talent și eficiență în muncă, fiind recunoscuți și apreciați pentru realizările avute la turneele finale. Astfel, Răzvan Buzguța, Alexandru Morariu, respectiv Bogdan Creț au venit de la aceste evenimente cu premii individuale.

Răzvan Buzguța a fost recompensat cu titlul de cel mai de perspectivă jucător al turneului final U13, desfășurat la Ploiești. El a fost inclus și în cvintetul ideal al evenimentului. Buzguța a avut medii statistice de 12.4 puncte, 10.6 recuperări, 3.0 intercepții și 2.6 capace în peste 25 minute pe meci.

Alex Morariu (foto) a obținut două premii individuale în cadrul turneului final U14, ce a avut loc la Sibiu. El a fost desemnat cel mai bun pasator și cel mai de perspectivă sportiv al turneului. Morariu a avut medii de 6.8 puncte, 5.0 recuperări, 2.8 pase decisive și 1.8 capace în peste 27 minute/apariție.

În fine, Bogdan Creț a fost inclus în echipa ideală a turneului final la categoria U18. În cinci apariții la evenimentul organizat la Craiova, Creț a avut medii statistice de 18.2 puncte, 5.8 recuperări, 3.6 pase decisive și 1.2 intercepții în peste 37 minute pe meci.

Așadar, rezultate remarcabile și promițătoare pentru sportivii orădeni pe terenul de baschet.