Márk István Kovács este noul jucător al echipei de handbal CSM Oradea

Márk István Kovács este noul pivot al echipei de handbal masculin CSM Oradea. Originar din Ungaria, acesta se află la primul angajament în România.

Noul jucător al echipei orădene este născut pe parcursul anului calendaristic 1997, măsoară 1.98 metri și cântărește 101 kilograme. Ca un detaliu interesant legat de Kovács, el vorbește fluent în limbile engleză, germană și croată, pe lângă limba maternă.

În vârstă de 24 ani, originar din Budapesta, Kovács și-a început cariera la nivel profesionist în 2017, alături de Sport- 36 Komló, în primul eșalon maghiar. El a efectuat o mare parte a junioratului la Szigetszentmiklósi KSK.

După două stagiuni alături de Sport- 36 Komló, amintitul handbalist a semnat cu MRK Dobova, în prima ligă a Sloveniei. El a petrecut sezonul 2019/20 în această ligă, având prima experiență în străinătate.

În perioada 2020/22, Márk István Kovács a jucat pentru SBS Eger, în campionatul maghiar. Pe parcursul ultimului sezon, Márk a bifat 24 apariții și a înscris 29 goluri.

Noul jucător de la CSM Oradea a acumulat experiență de joc la nivel internațional, întrucât a evoluat în Cupa EHF la nivel de club. De asemenea, Kovacs a ocupat locul 5 cu naționala Ungariei la Campionatul Mondial U21, respectiv locul 10 la Campionatul European U20.

Palmaresul lui Márk cuprinde Cupa Ligii din Ungaria. De asemenea, el s-a clasat pe locurile 5 și 8 în primul eșalon handbalistic al țării sale natale, respectiv locul 5 în campionatul din Slovenia.

Márk István Kovács evoluează pe post de pivot și va forma un cuplu la această poziție cu Paul Oargă, mai vechiul component al echipei orădene, care a semnat un nou angajament cu CSM.

Noul jucător al CSM Oradea va fi prezent la dispoziția staff-ului tehnic al echipei, format din George Tăutu și Cosmin Liberț. Activitatea de pregătire a echipei de handbal masculin de la CSM Oradea demarează în cursul lunii Iulie.

Foto: SBS-Eger férfi kézilabda csapat (Facebook)