Marți (09.04) se dă startul în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24

CSM CSU Oradea întâlnește CSM Constanța în deschiderea playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida are loc marți (09.04), ora 19:00, la Oradea Arena.

Primul tur al playoff-ului se desfășoară pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Seria demarează la Oradea, unde au loc primele două jocuri. Ulterior, Constanța va găzdui Meciul 3 și eventualul Meci 4. În fine, dacă va fi necesar, seria va reveni pe malurile Crișului Repede, pentru Meciul 5.

Este o confruntare ce opune ocupantele locurilor 2 și 7 la încheierea sezonului regulat. Oradea a avut un bilanț de 14-4, iar Constanța a avut 7-11. În actualul sezon s-au consemnat două întâlniri directe, ambele încheindu-se cu victoria roș-albaștrilor: 81-75 la malul Mării Negre, respectiv 90-76 la Oradea.

Formația antrenată de Cristian Achim se află pentru a 14-a oară în fazele eliminatorii ale campionatului Este a 13-a apariție consecutivă în playoff pentru CSM Oradea, echipă ce joacă meciul cu numărul 119 în fazele superioare ale întrecerii. În schimb, CSM Constanța se află în premieră în playoff. Anterior, Farul a reprezentat Constanța în playoff în urmă cu aproape două decenii.

CSM CSU Oradea se pregătește pentru startul playoff-ului în formulă completă. Roș-albaștrii mizează pe întregul efectiv de jucători înaintea începerii fazelor eliminatorii.

Echipa pregătită de către Dan Fleșeriu are în componență șase jucători străini, cu unul în plus față de lotul cu care s-a prezentat la duelurile directe cu Oradea din prima parte a sezonului competițional 2023/24. Cinci dintre aceștia sunt nord-americani, iar unul este lituanian, singurul dintre străini aflat la cel de-al 2-lea sezon în uniforma constănțenilor. Este vorbra despre fundașul Vytenis Cizauskas. Alți jucători importanți în rotația Constanței sunt Bryan Griffin, Cedric Henderson Jr și Jorden Duffy.

Lotul Constanței cuprinde o serie de jucători autohtoni remarcabili, așa cum sunt oamenii de pozițiile 4-5, Rolland Torok și Mario Lazăr. Alte piese din rotația de bază sunt Ștefan Gribinic și Andrei Oprean. Cel din urmă a lipsit la ultimul meci din sezonul regulat.

Bilete se găsesc AICI. Casa de bilete de la Oradea Arena se va deschide în ziua meciului la ora 18. Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Jocul va fi transmis în direct la TV pe DigiSport 3 și PrimaSport 3, respectiv online pe FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros