Mateja Asanovic revine la CSM Oradea

Mateja Asanovic este noul jucător al echipei de polo pe apă CSM Oradea. Originar din Serbia, în vârstă de 25 ani, el sosește de la VK Novi Belgrad, fostul adversar al formației bihorene în LEN EuroCup – ediția 2020/21.

Asanovic se întoarce la Oradea, echipă pentru care a mai jucat în sezonul competițional 2016/17, atunci când CSM-ul a avansat în finala LEN EuroCup. El s-a născut pe data de 30 octombrie 1995 și a evoluat în trecut la Partizan Belgrad și la Steaua Roșie Belgrad. Mateja a petrecut ultimele două sezoane alături de VK Novi Belgrad.

Pe parcursul sezonului 2020/21, în Superliga Serbiei, Mateja a bifat 12 apariții și a înscris opt goluri. El a disputat finala, fiind vicecampion al Serbiei, după ce a cedat în ultimul act în confruntarea cu Radnicki. Scorul general al finalei a fost de 2-1.

De asemenea, alături de Novi Belgrad, Mateja a avansat în optimile de finală ale LEN EuroCup, respectiv în semifinalele Cupei Serbiei. În patru apariții, Asanovic a înscris trei goluri în competiția continentală în sezonul trecut.

Anterior, mai exact în urmă cu trei ani, Mateja Asanovic a jucat în FINA World Cup pentru echipa națională a Serbiei. El a jucat patru meciuri și a înscris de două ori.

Mateja s-a alăturat echipei orădene la pregătiri încă de săptămâna trecută și lucrează cot la cot cu noii săi colegi, sub îndrumarea lui Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

Asanovic devine al 2-lea jucător străin din lotul echipei antrenate de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu. Primul este portarul Lazar Brakocevic. De asemenea, CSM Oradea i-a înregimentat în această vară pe orădenii Istvan Szabo, Șerban Abrudan și Darian Luncan.

Amintim că CSM Oradea va juca în Superliga Națională de polo pe apă și Cupa României pe plan intern, respectiv în preliminariile LEN Champions League în sezonul 2021/22. Bihorenii sunt calificați direct în turul al 2-lea din competiția continentală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *