Maxim Țugulea, medalie de argint la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori (U21) din Slovenia

Maxim Țugulea, sportiv legitimat la LPS CSM Oradea, a obținut un rezultat de excepție la Cupa Europeană de Judo pentru Juniori (U21) de la Slovenj Gradec. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 29-30 Iunie anul curent, în Slovenia.

Sportivul antrenat de către Dan Fâșie și Emil Morar a obținut medalia de argint în cadrul competiției 81 Kg masculin. Așadar, el a avansat în finala probei.

Un rezultat impresionant, după o prestație foarte bună pentru tânărul judoka orădean. Țugulea a reușit să câștige trei meciuri în preliminarii, în compania unor sportivi din Ucraina, Ungaria și Germania. Ulterior a repurtat o frumoasă victorie în semifinale, în fața sârbului Grujicic, intrând astfel în finala competiției. Maxim a pierdut la ippon, în Golden Score, în finala disputate contra ucraineanului Khakimov.

Maxim Țugulea este la primul succes internațional important. Prin acest rezultat, el face un pas important în nominalizarea pentru participarea la Campionatele Europene și Campionatele Mondiale de juniori. Acestea se vor desfășura în luna Septembrie 2024, la Tallinn (Estonia), respectiv in octombrie la Dușambe (Tadjikistan).

Țugulea este elev la LPS-CSȘ Bihorul Oradea. El a absolvit clasa a 11-a, avându-l diriginte prof. Robert Olah și este legitimat la LPS – CSM Oradea unde este pregătit de Dan Fâșie și Emil Morar.

La sfârșitul lunii Iulie anul curent, Maxim Țugulea va participa la o altă etapă de Cupa Europeană la Juniori, programată a se desfășura la Berlin (Germania).